Training Data Protection Officer CIPP/E

Behaal het officiële examen Certified Information Privacy Professional

035 - 7 604 850 00 - 00 000 000 Download brochureDirect inschrijven
 

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Met deze training bent u direct op de hoogte van alle belangrijke aspecten ten aanzien van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ofwel de nieuwe Europese General Data Protection Regulation (GDPR). In mei 2018 is iedere organisatie verplicht om aan deze wet te voldoen. Na afloop van deze training bent u volledig voorbereid voor het officiële CIPP/E examen. CIPP/E wordt gezien als dé Europese standaard op het gebied van privacy.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan praktische, direct toepasbare kennis van dataveiligheid. Dit in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Aanpak

De trainers relateren nieuwe regelgeving en relevante casuïstiek aan uw dagelijkse praktijk. Ingegaan wordt op hoe u voldoet aan nieuwe wettelijke vereisten en hoe u de implementatie van de wet vormgeeft. U heeft tijdens deze praktische training ruimschoots de tijd om praktijksituaties aan de orde te stellen. Ook ontvangt u een aantal voorbeelden van documenten, waaronder checklists en modelplannen voor dataveiligheid.

Naast de juridische kant wordt er in deze training aandacht besteed aan de praktische kant, die van belang is bij compliance. Welke stappen onderneemt u? Hoe voorkomt u datalekken? Hoe instrueert u de organisatie en zorgt u voor goede toepassing?

De training wordt verzorgd in kleine groepen met maximaal 12 deelnemers, waardoor u veel persoonlijke aandacht van uw trainer krijgt. De training bereidt u stapsgewijs goed voor op het certificaat CIPP/E. Met de keuze voor NCOI heeft u niet alleen een internationaal erkend certificaat als resultaat, maar vooral ook praktisch bruikbare aanwijzingen waar u in uw eigen praktijk meteen wat aan hebt.

Uw resultaat

U beschikt na het volgen van deze training over praktisch toepasbare kennis op het gebied van gegevensbescherming en privacy. Zo bent u op de hoogte van de nieuwe regels die voortkomen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ook kunt u deze verworven kennis direct in uw werkpraktijk toepassen.

Studieprogramma

Programma

Tijdens het programma komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Wettelijk kader data protection
 • Persoonlijke data
 • Privacy en veiligheid
 • Rechten en verantwoordelijkheden
 • Informatievoorziening en risico
 • Standaarden voor security
 • Internationale data transfer
 • Security en accountability
 • Praktisch invoeren van DPO-beleid
 • Handige checklists en modelplannen
 • Inzicht in examenmethodiek
 • Gerichte examentraining CIPP/E

Examen

Het CIPP/E examen wordt bij de Kryterion testcenters in Nederland afgenomen. Het Engelstalige examen bestaat uit 90 meerkeuzevragen en duurt 150 minuten. U meld zichzelf aan en kunt het examen in een van de vele testcenters afnemen. Om deel te nemen wordt u lid van het IAPP (The International Association of Privacy Professionals). Tijdens uw opleiding ontvangt u hierover aanvullende informatie zodat u goed voorbereid bent.

Lesplanning

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij Bestuursacademie Nederland kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

Bestuursacademie Nederland is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Januari 2018 Dag Woensdag Regio Amsterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Januari 2018 Dag Woensdag Regio Rotterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Januari 2018 Dag Woensdag Regio Utrecht

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Maart 2018 Dag Woensdag Regio Amsterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Maart 2018 Dag Woensdag Regio Rotterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Maart 2018 Dag Woensdag Regio Utrecht
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.490,-
Trainingsmateriaal: € 100,-
Examenkosten CIPP/E: exclusief*
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

*Exclusief examenkosten van ca. € 500,-.
Deze kosten worden door Kryterion berekend op basis van uw aanmelding voor het examen.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.