Training Data Protection Officer CIPP/E

Leer meer dan theorie, haal meer dan het examen: leer CIPP/E toe te passen

Informatiemanagement Training
Bekijk kostenspecificatie
Download brochureDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Velen zien CIPP/E als een theoretische exercitie, maar de kracht zit hem juist in het leren hoe u deze theorie toepast in de praktijk. Dat is het uitgangspunt van deze training die samen met Tulser Privacy Factory is opgezet. Het is een combinatie van zelfstudie en 2 klassikale bijeenkomsten met een aanwezige DPO-expert. Een goede keus voor toekomstige DPO’ers en functionarissen gegevensbescherming (FG).

Uw resultaat

U beschikt na het volgen van deze training over praktisch toepasbare kennis op het gebied van gegevensbescherming en privacy. Zo bent u op de hoogte van de nieuwe regels die voort­komen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ook kunt u deze verworven kennis direct in uw werkpraktijk toepassen.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan praktische, direct toe­pasbare kennis van dataveiligheid. Dit in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Aanpak

De aanpak van deze training is erop gericht dat u de theorie van CIPP/E kent en kunt toepassen. U gaat eerst zelf 6 weken aan de slag met de theorie m.b.v. de Memory Trainer van de Tulser Privacy Factory. Tijdens de zelfstudie heeft u continu de beschikking tot een DPO-expert. Tijdens de trainingsdagen behandelt u cases met de andere deelnemers en de docent. Hierbij leert u theorie in de praktijk toe te passen. Ook maakt u een compleet schriftelijk proefexamen. Na het proefexamen worden de vragen en antwoorden met de docent doorgesproken. De training bereidt u stapsgewijs goed voor op het certificaat CIPP/E.

Studieprogramma

Programma

Tijdens het programma komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Wettelijk kader gegevensbescherming
 • Persoonlijke gegevens
 • Controllers en processoren
 • Verwerking van persoonlijke gegevens
 • Informatievoorziening
 • Rechten van betrokken personen
 • Beveiligen van verwerking van persoonsgegevens
 • Verantwoordelijkheden
 • Internationale gegevensoverdrachten
 • Toezicht en handhaving
 • Compliance
 • Voorbereiding examen

Examen

U krijgt een voucher voor het CIPP/E-examen, inclusief een jaar lidmaatschap van het IAPP (The International Association of Privacy Professionals), zonder lidmaatschap kunt u namelijk geen CIPP/E-examen doen.

Het CIPP/E-examen wordt bij een van de Kryterion testcenters in Nederland afgenomen. Het Engels­talige examen bestaat uit 90 meerkeuzevragen en duurt 150 minuten.

Lesplanning
Deze training duurt 2 dagen. 

De training wordt verzorgd in de regio’s: Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.
 
Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.490,-
Trainingsmateriaal: € 100,-
Examenkosten CIPP/E: exclusief*
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

*Exclusief examenkosten van ca. € 500,-.
Deze kosten worden door Kryterion berekend op basis van uw aanmelding voor het examen.

Kosten

Trainingskosten: € 1.490,-
Trainingsmateriaal: € 100,-
Examenkosten CIPP/E: exclusief*
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

*Exclusief examenkosten van ca. € 500,-.
Deze kosten worden door Kryterion berekend op basis van uw aanmelding voor het examen.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.