Informatiemanagement voor de Rijksoverheid

Informatiemanagement voor de Rijksoverheid

Overheidsmedewerkers én burgers moeten op het juiste moment de juiste informatie krijgen. En misschien nog wel belangrijker: deze informatie...

Lees meer

Overheidsmedewerkers én burgers moeten op het juiste moment de juiste informatie krijgen. En misschien nog wel belangrijker: deze informatie...

Lees meer

Overheidsmedewerkers én burgers moeten op het juiste moment de juiste informatie krijgen. En misschien nog wel belangrijker: deze informatie...

Lees meer

Informatiemanagement voor de Rijksoverheid: 20 opleidingen

Masterclass (4) Een Masterclass is een los te volgen zelfstandig onderdeel van een erkende Masteropleiding. Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp. Na het afronden van de Masterclass kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en om verder te studeren in een volledige, erkende Masteropleiding.

HBO niveau (4) Onze HBO-programma’s bieden je complete programma’s met alles wat je nu nodig hebt. Snel en direct toepasbaar in je eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een goede start als je de ambitie hebt om verder te studeren en zelfs een erkende HBO Bacheloropleiding te volgen.

Training (11) Tijdens een training staan je eigen praktijk en het ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kun je direct in je eigen werkomgeving toepassen.

Master niveau (1) Een Masterniveau is een samengesteld programma, bestaande uit minimaal 2 Masterclasses van een erkende Masteropleiding. De programma’s zijn gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis op Masterniveau. Na het afronden van de Masterprogramma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige Masteropleiding.

Overheidsmedewerkers én burgers moeten op het juiste moment de juiste informatie krijgen. En misschien nog wel belangrijker: deze informatie moet op de juiste manier worden verzameld, bewaard en gebruikt. Daarbij komt dat burgers mogen verwachten dat de overheid zorgvuldig omgaat met hun gegevens. De verplichte toepassing van de regels van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is daar een mooi voorbeeld van. Al deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat jouw rol als medewerker informatievoorziening bij de overheid ingrijpend verandert.

Wat je op het gebied van informatiemanagement moet kennen en kunnen

Enkele jaren geleden moest je als informatieprofessional vooral technisch heel sterk zijn. Dat is nu niet meer voldoende. Onderwerpen als agile management, enterprisearchitectuur, big data en blockchain vragen om andere kennis. Maar met de huidige ontwikkelingen heb je ook andere vaardigheden nodig. Zeker als je te maken krijgt met complexe vraagstukken op het gebied van beveiliging en privacy. Deze kennis en vaardigheden versterk je met ons opleidingsaanbod Informatiemanagement.

Onze top 3 opleidingen en trainingen over informatiemanagement

Grijp jij de kans om je verder te ontwikkelen op het gebied van informatiemanagement? Bekijk welke opleiding of training jou verder helpt. De 3 populairste van dit moment zijn: 

Functioneel Beheer binnen de Overheid

Het beheer van informatiesystemen wordt steeds complexer. Dat vraagt een andere rol van de functioneel beheerder. Ben jij daar al op voorbereid? Tijdens de training Functioneel Beheer binnen de Overheid ontdek je hoe je jouw rol optimaal vervult, zodat je (eind)gebruikers beter kunt ondersteunen. Ook de relatie en samenwerking met andere partijen komt uitgebreid aan bod.

Leergang Informatiemanager bij de Overheid

Wil jij je vanuit jouw rol als informatiemanager efficiënt inzetten bij een digitale transformatie? Dan is de Leergang Informatiemanager bij de Overheid een aanrader. Je wordt opgeleid tot een goede adviseur en gesprekspartner voor jouw organisatie, die de verbinding legt tussen organisatie, strategie en informatiemanagement.

HBO Informatiespecialist Overheid

In deze tijd kun je als informatiespecialist het verschil maken. Hoe je dat doet? Je leert het in de HBO Informatiespecialist Overheid. Je ontdekt de link tussen verschillende informatieprocessen en leert hoe IT daarin kan ondersteunen. Ook het sturen, analyseren en verbeteren van processen komt aan bod en je krijgt zicht op de mogelijkheden van big data.

Voor meer informatie over onze opleidingen en trainingen of een opleidingsadvies, kun je contact opnemen via 035 – 7 604 850 of info@bestuursacademie.nl.