Op Dinsdag, 30 Maart, 2021, 12:57
Zicht krijgen op ondermijnende criminaliteit in Nederland op basis van data-analyses, dat is het doel van het dashboard ‘Zicht op Ondermijning’. Toine Dam vertelt in dit artikel wat dit belangrijke initiatief inhoudt.
Op Dinsdag, 2 Februari, 2021, 13:28
Ook jij kunt bijdragen aan een effectieve aanpak van ondermijning in jouw gemeente of regio! Maar hoe doe je dat vanuit jouw organisatie en functie en wat heb je daarvoor nodig? Je ontdekt het in onze interactieve online expertsessie!
Op Woensdag, 6 Januari, 2021, 13:36
Ondermijning is overal, dus ook in jouw gemeente of regio. Maar wat houdt ondermijning eigenlijk in en hoe kunnen we dit samen effectief aanpakken? Lees het in onze whitepaper!
Op Dinsdag, 10 November, 2020, 08:42
Annemieke Veenboer, recent gestart als docente ondermijning en overheid bij Bestuursacademie Nederland, is al jaren werkzaam op het gebied van ondermijning en deelde haar visie op dit actuele en boeiende onderwerp graag met ons.
Op Woensdag, 2 September, 2020, 13:21
Ondermijning was al een belangrijk onderwerp, maar nu leidt de coronacrisis ook nog eens tot meer ondermijnende criminaliteit binnen gemeenten. Maar wat is ondermijning? Hoe pak je het aan? En nog belangrijker: hoe voorkom je het?
Op Maandag, 11 Mei, 2020, 14:21
Het ideale parkeerbeleid opstellen voor jouw gemeente? Ga eens met de parkeerder in gesprek! Speciaal daarvoor organiseren verschillende parkeer- en mobiliteitsadviesbureaus de parkeertafel.
Op Dinsdag, 18 Februari, 2020, 12:29
Op Dinsdag, 18 Februari, 2020, 12:14
Op Woensdag, 15 Mei, 2019, 10:03
Het begrip ondermijning groeit aan populariteit. De aanpak van ondermijnende criminaliteit staat zelfs prominent in het regeerakkoord. Ook regionale overheden zijn actief bezig met het bestrijden van ondermijnende criminaliteit. Reden genoeg voor de milieu-inspecteurs van Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied om de training Ondermijning en Milieucriminaliteit bij Bestuursacademie Nederland te volgen.
Op Woensdag, 16 Maart, 2016, 16:00
Veiligheidsregio Kennemerland is een van de 25 veiligheidsregio’s die ons land telt. Kennemerland is multidisciplinair georganiseerd met de GGD, ambulancedienst en de brandweer. Ook het Meld-, Informatie- en Coördinatiecentrum Kennemerland, het Veiligheidsbureau Kennemerland en diverse ondersteunende afdelingen maken deel uit van de organisatie. In gesprek met Nederlandse Zaken vertelt Jan-Hein Carree, adviseur opleiding en ontwikkeling bij Veiligheidsregio Kennemerland, wat de veiligheidsregio na een hectische periode onderneemt om een lerende organisatie te worden en daarmee voorbereid te zijn op de toekomst.