Nieuws & Actualiteiten

Data, een belangrijk hulpmiddel in de preventieve aanpak van ondermijning

Op Dinsdag, 30 Maart, 2021, 12:57

Zicht krijgen op ondermijnende criminaliteit in Nederland op basis van data-analyses, dat is het doel van het dashboard ‘Zicht op Ondermijning’. Toine Dam vertelt in dit artikel wat dit belangrijke initiatief inhoudt.

Lees meer
Thema's: Openbare Orde en Veiligheid

Ga in gesprek over criminele ondermijning tijdens onze expertsessie!

Op Dinsdag, 2 Februari, 2021, 13:28

Ook jij kunt bijdragen aan een effectieve aanpak van ondermijning in jouw gemeente of regio! Maar hoe doe je dat vanuit jouw organisatie en functie en wat heb je daarvoor nodig? Je ontdekt het in onze interactieve online expertsessie!

Lees meer
Thema's: Openbare Orde en Veiligheid

Download de whitepaper Ondermijning

Op Woensdag, 6 Januari, 2021, 13:36

Ondermijning is overal, dus ook in jouw gemeente of regio. Maar wat houdt ondermijning eigenlijk in en hoe kunnen we dit samen effectief aanpakken? Lees het in onze whitepaper!

Lees meer
Thema's: Openbare Orde en Veiligheid

Expert aan het woord: Annemieke Veenboer, docente ondermijning en overheid

Op Dinsdag, 10 November, 2020, 08:42

Annemieke Veenboer, recent gestart als docente ondermijning en overheid bij Bestuursacademie Nederland, is al jaren werkzaam op het gebied van ondermijning en deelde haar visie op dit actuele en boeiende onderwerp graag met ons. 

Lees meer
Thema's: Openbare Orde en Veiligheid

Een proactieve en preventieve aanpak van ondermijning

Op Woensdag, 2 September, 2020, 13:21

Ondermijning was al een belangrijk onderwerp, maar nu leidt de coronacrisis ook nog eens tot meer ondermijnende criminaliteit binnen gemeenten. Maar wat is ondermijning? Hoe pak je het aan? En nog belangrijker: hoe voorkom je het?

Lees meer
Thema's: Openbare Orde en Veiligheid

Parkeertafel laat parkeerders meedenken over beleid

Op Maandag, 11 Mei, 2020, 14:21

Het ideale parkeerbeleid opstellen voor jouw gemeente? Ga eens met de parkeerder in gesprek! Speciaal daarvoor organiseren verschillende parkeer- en mobiliteitsadviesbureaus de parkeertafel.

Lees meer
Thema's: Openbare Orde en Veiligheid

Bewaak onze veiligheid als buitengewoon opsporingsambtenaar

Op Dinsdag, 18 Februari, 2020, 12:29

“Ik vond het altijd fantastisch om met mijn vader mee te gaan. Er gebeurde altijd wel wat.” Mark van der Ende is net als zijn vader Johan buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) in Rotterdam. Beide zijn ze heel enthousiast over hun ervaringen als boa. Heeft u interesse in een functie als boa? Wij vertellen u meer over het vak en de opleidingseisen.
Lees meer
Thema's: Openbare Orde en Veiligheid

Een bestuurlijke aanpak van ondermijning 4.0

Op Dinsdag, 18 Februari, 2020, 12:14

Door Wynsen Faber

Een woonwijk waarin heling, sleutelen aan auto’s op straat en vechtpartijen de norm zijn. Waarin 2 keer het landelijk gemiddelde per huishouden aan hennep-thuiskwekerijen gevonden wordt. Waar sprake is van een informele hiërarchie en buurtbewoners geïntimideerd worden als zij zich afzetten tegen gangmakers.
Lees meer
Thema's: Openbare Orde en Veiligheid

Durf een daadkracht bij de aanpak van ondermijning

Op Woensdag, 15 Mei, 2019, 10:03

Het begrip ondermijning groeit aan populariteit. De aanpak van ondermijnende criminaliteit staat zelfs prominent in het regeerakkoord. Ook regionale overheden zijn actief bezig met het bestrijden van ondermijnende criminaliteit. Reden genoeg voor de milieu-inspecteurs van Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied om de training Ondermijning en Milieucriminaliteit bij Bestuursacademie Nederland te volgen.

Lees meer
Thema's: Openbare Orde en Veiligheid

Veiligheidsregio Kennemerland: op weg naar een lerende organisatie

Op Woensdag, 16 Maart, 2016, 16:00

Veiligheidsregio Kennemerland is een van de 25 veiligheidsregio’s die ons land telt. Kennemerland is multidisciplinair georganiseerd met de GGD, ambulancedienst en de brandweer. Ook het Meld-, Informatie- en Coördinatiecentrum Kennemerland, het Veiligheidsbureau Kennemerland en diverse ondersteunende afdelingen maken deel uit van de organisatie. In gesprek met Nederlandse Zaken vertelt Jan-Hein Carree, adviseur opleiding en ontwikkeling bij Veiligheidsregio Kennemerland, wat de veiligheidsregio na een hectische periode onderneemt om een lerende organisatie te worden en daarmee voorbereid te zijn op de toekomst.

Lees meer
Thema's: Openbare Orde en Veiligheid