Download de whitepaper Ondermijning

Thema's

Thema's

Download de whitepaper Ondermijning

Ondermijning is overal, dus ook in jouw gemeente of regio. Maar wat houdt ondermijning eigenlijk in en hoe kunnen we dit samen effectief aanpakken? Lees het in onze whitepaper!
 

Een integrale blik op ondermijning in Nederland

Wat is ondermijning? Hoe pakken overheidsorganisaties ondermijnende criminaliteit in Nederland aan? En welke uitdagingen komen zij daarbij tegen? Voor het antwoord op deze vragen interviewden wij verschillende experts op het gebied van ondermijning. Hun brede integrale blik op dit belangrijke onderwerp geeft je een goed beeld van ondermijnende criminaliteit in Nederland en de verbeteringen die nodig zijn om ondermijning succesvol aan te pakken. 
 

Wat lees je in de whitepaper?

In het eerste hoofdstuk geven we je de definitie van ondermijning en beschrijven we welke vormen van ondermijnende criminaliteit er zijn, waar het plaatsvindt en hoe het tot stand komt. Vervolgens schetsen we een beeld van de huidige situatie in Nederland. Welke aanpak van ondermijning hanteren we nu en tegen welke problemen lopen we hierbij aan? Ook bekijken we het plan voor de aanpak van ondermijnende criminaliteit van minister Grapperhaus voor de komende jaren. Wat houden de plannen in? Welke budgetten zijn er vrijgemaakt? En welke wetsvoorstellen liggen er op tafel? We sluiten het verhaal af met de grootste uitdagingen die de experts de komende jaren zien in de aanpak van ondermijning. 
 

Voor wie is de whitepaper interessant? 

Deze whitepaper is voor iedereen die ondermijnende criminaliteit in de gemeente of regio wil aanpakken. Met name medewerkers op de afdeling Openbare Orde en Veiligheid zullen veel te maken hebben met dit onderwerp. Toch kunnen collega’s op andere afdelingen, partners, burgers en bedrijven ook een belangrijke bijdrage leveren aan het signaleren en aanpakken van ondermijnende criminaliteit. Deel de whitepaper daarom vooral ook met elkaar, want alleen samen kunnen we succesvol zijn in een proactieve, preventieve en effectieve aanpak van ondermijning! 
 

Download de whitepaper

Ben je benieuwd naar het volledige verhaal? Download dan zeker de whitepaper Ondermijning!

Thema's

Thema's