Ga in gesprek over criminele ondermijning tijdens onze expertsessie!

Thema's

Thema's

Ga in gesprek over criminele ondermijning tijdens onze expertsessie!

Ook jij kunt bijdragen aan een effectieve aanpak van ondermijning in jouw gemeente of regio! Maar hoe doe je dat vanuit jouw organisatie en functie en wat heb je daarvoor nodig? Je ontdekt het in onze interactieve online expertsessie!
 

Ondermijning is overal

De cijfers liegen er niet om. Uit rapporten van 2019 blijkt dat er alleen al in Rotterdam 209 hennepkwekerijen ontmanteld werden naar aanleiding van 792 onderzochte signalen. In Rotterdam-Zuid is ruim 125 kg harddrugs ter waarde van € 6.056.660,- in beslag genomen en er zijn 23 veroordelingen geweest voor mensenhandel. Deze en andere vormen van ondermijnende criminaliteit vinden overal in Nederland plaats. En nu zitten we ook nog eens midden in de coronacrisis, waardoor meer jongeren verleid worden door het criminele circuit. Daarom worden er steeds meer initiatieven gestart om de jonge aanwas van criminelen tegen te gaan. Maar hoe ontdek je welke vormen van ondermijning er in jouw gemeente of regio plaatsvinden? En hoe kun je dit tegengaan?
 

De expertsessie over criminele ondermijning

Je gaat het pas zien als je het begrijpt. Dat is de insteek van de expertsessie. Pas als je weet wat ondermijning inhoudt en je de signalen herkent, kun je het succesvol aanpakken. Daarom vertelt onze docente Ellen ter Horst je in dit interactieve webinar:

  • Wat criminele ondermijning is; 
  • Hoe je het herkent; 
  • Hoe je het proactief, preventief en effectief kunt aanpakken. 


We begrijpen dat je naast aandachtig luisteren ook actief aan de slag wilt. Daarom maken we tijdens het webinar onder andere gebruik van de Mentimeter, een interactieve quiz via jouw tablet of telefoon. Bovendien krijg je alle ruimte om je eigen vragen te stellen en zal Ellen met een aantal stellingen komen waarover jullie gezamenlijk in gesprek gaan. Zo leer je van en met elkaar. Ook voorziet Ellen je van praktische tips, zodat je het geleerde direct kunt toepassen in je werk. 
 

Waar, wanneer en voor wie?

Het webinar vindt plaats via Microsoft Teams op donderdag 4 maart 2021, van 12.00 uur tot 13.15 uur. Deze expertsessie is geschikt voor overheidsprofessionals en voor professionals die niet in de publieke sector werken, maar wel te maken hebben met het onderwerp criminele ondermijning. 
 

Schrijf je in voor de expertsessie over criminele ondermijning

Wil je meer zicht op de problematiek rondom ondermijning en graag eens sparren over dit onderwerp? Schrijf je dan in voor onze expertsessie en leer hoe je de onderwereld kunt herkennen in de bovenwereld.

Thema's

Thema's