Master Social Work & Innovation (MSW)

NVAO-geaccrediteerde Masteropleiding

Ontwikkel uzelf tot social work-expert en ontvang de officiële Mastergraad MSWI
Welzijn Masteropleiding
24 Maanden Zaterdag, Dag en E-learning 9 Regio's Bekijk kostenspecificatie
Download brochureKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

In de NVAO-geaccrediteerde Master Social Work & Innovation richt u zich op het sociale leefklimaat van buurten en wijken en het sociaal ­functioneren van individuen, gezinnen en gemeenschappen. U kijkt naar het vormgeven van sociale verandering en beleid en het vertalen van regelgeving naar werkpraktijk. Ook besteedt u aandacht aan actuele thema’s op het gebied van sociale verandering, sociaal beleid, professio­nele samenwerking en ethiek. U ontwikkelt een kritische, onderzoekende blik op erkend Masterniveau, waarmee u deze thema’s onder de loep neemt. Dit programma wordt verzorgd in samen­werking met onze businesspartner NCOI.

Doelgroep

U bent een professional binnen de context van social work, zorg, welzijn en hulpverlening. U bent bijvoorbeeld hulpverlener, ketenregisseur, programma- of projectleider, beleidsmedewerker CJG of ambtenaar bij de lokale overheid. Werkt u op hoog niveau samen met gemeenten, de GGZ, Welzijn Nieuwe Stijl of Centra voor Jeugd en Gezin? Dan is deze Masteropleiding voor u een uitstekende investering.

Doel en opzet

Met deze Master ontwikkelt u zich op het ­hoogste niveau. Uw opleiding kenmerkt zich door de volgende aanpak:

Praktijkgericht

In de opleiding gaat u op Masterniveau aan de slag met opdrachten en cases uit de praktijk. Dit doet u onder leiding van docenten uit het werkveld. Zij weten precies wat er zich in het werkveld afspeelt en kunnen u daarom uitstekend begeleiden bij vraagstukken. Ook kunt u de opdrachten in uw ­huidige organisatie toe­passen, zodat uw studie direct rendement heeft. U wordt tijdens de opleiding ondersteund door onze gebruiksvriendelijke en zeer professio­nele online leeromgeving. U vindt hier alles wat u nodig heeft tijdens uw hele studie.

Flexibel studeren

Wilt u werk, studie en privé goed met elkaar kunnen combineren? Bij de Master Bedrijfsrecht kiest u voor de studie­variant die het beste bij u past. U kunt kiezen uit een dagvariant van 1 dag per 2 weken of een avond­variant van 1 avond per week. Wilt u liever zonder bijeenkomsten studeren of met meer flexibiliteit? Dan kunt u deze opleiding grotendeels ­online volgen, bijvoorbeeld thuis of op uw werk.

Specialisatiemogelijkheden

Naast de algemene onderdelen volgt u een keuzeprogramma waarin u zich verdiept in een richting die u aanspreekt. Kijk voor een volledig overzicht van de specialisatiemogelijkheden in het programma.

Toelatingsvoorwaarden

U kunt deze Master volgen als u een HBO Bachelor- of academische opleiding heeft afgerond, aangevuld met minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Indien u niet in het bezit bent van een diploma om te worden toegelaten, maar wel uitgebreide ­ervaring heeft opgedaan en de kwaliteiten bezit die nodig zijn voor een Masteropleiding, dan kunt u ook instromen met een 21+ toets. 

Studiefinanciering voor ­volwassenen

Voor deze Master is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Zie Levenlanglerenkrediet voor meer informatie.

Studieprogramma

Programma 60 EC

Fase 1 Kernprogramma

  • Masterclass Sociale Interventies 6 EC
  • Masterclass Social Work en Verandering 6 EC
  • Masterclass Management van Innovaties 6 EC
  • Masterclass Sociaal Beleid 6 EC
  • Integrale opdracht 5 EC

Fase 2 Topprogramma

  • Masterclass Samenwerken in het Sociale Domein 6 EC
  • Masterclass Beroepsinnovatie en Professionalisering 6 EC
  • Intervisie 6 EC
  • Afstuderen 13 EC

Afstuderen

U sluit de Masteropleiding af met een eind­scriptie. Voorafgaand aan de scriptie vindt in 2 bijeenkomsten uitleg plaats over het afstuderen. Deze gedegen voorbereiding zorgt ervoor dat u ook deze ­laatste stap in de opleiding ­succesvol doorloopt. Ook is het mogelijk om dit onderzoek in uw organisatie te doen, zodat u het resultaat direct kunt gebruiken. U krijgt voor deze fase een persoonlijke scriptiebegeleider toegewezen, die volledig ­gespecialiseerd is in uw vakgebied. De scriptie­begeleider ondersteunt en begeleidt u om tot een optimaal resultaat te komen voor uw eindscriptie. Zo wordt u optimaal voorbereid op uw afstuderen.

Erkend getuigschrift

U rondt de Masterclasses af met een eindopdracht. Als u alles met succes heeft afgerond, ontvangt u het officiële Mastergetuigschrift ‘Master Social Work & Innovation (MSW)’ van onze businesspartner NCOI University of Applied Sciences. U mag zich dan Master in Social Work & Innovation noemen en de graad MSW (Master of Social Work) voeren. Deze opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan alle strenge eisen die gelden voor Masteropleidingen. De programma’s van NCOI worden voortdurend geactualiseerd en staan onder toezicht van een onafhankelijke academic board. NCOI is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend als rechtspersoon voor hoger onderwijs op basis van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW).

Lesplanning

Startdata en bijeenkomsten

De dagvariant kan op donderdag, vrijdag of zaterdag gevolgd worden, de avondvariant op maandag, dinsdag of woensdag. U kunt deze opleiding ook grotendeels op afstand volgen op basis van e-learning (zie E-learning).

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij Bestuursacademie Nederland kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

Bestuursacademie Nederland is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Donderdag Utrecht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Vrijdag Amsterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Vrijdag Arnhem

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Vrijdag Eindhoven

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Vrijdag Groningen

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Vrijdag Maastricht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Vrijdag Rotterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Vrijdag Utrecht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Vrijdag Zwolle

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Amsterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Eindhoven

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Rotterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Utrecht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Zwolle
Kostenspecificatie

Kosten

Studiekosten: inschrijfgeld € 150,-
Studiekosten: cursusgeld € 9.900,-
Studiekosten: Project-, en scriptiebegeleiding en diplomering € 2.890,-
Overige kosten: studiemateriaal € 1.750,-
Studiekosten: locatiekosten € 886,-
Overige kosten: Arrangementen (Food & Beverage) € 733,-
Overige kosten: reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 16.324,-
Kostenoverzicht Ineens Per jaar
(in 2 termijnen)
Per kwartaal
(in 8 termijnen)
Per maand 
(in 24 termijnen) (alleen voor particulieren)
Inschrijfgeld (eenmalig) € 150,- niet mogelijk niet mogelijk niet mogelijk
Cursusgeld € 9.900,- € 5.346,- € 1.336,50 € 445,50
Studiemateriaal € 1.750,- € 945,- € 236,25 € 78,75
Project- en scriptiebegeleiding en diplomering € 2.890,- € 1.560,60 € 390,15 € 130,05
Locatie- en arrangementskosten Zie onderstaande toelichting

Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Levenlanglerenkrediet (LLLK) – studiefinanciering voor volwassenen

Meer informatie

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.