Digitale brochure aanvragen

 • Direct in uw mailbox
 • Alle informatie overzichtelijk in één document
 • Eenvoudig te delen of te printen

Het Nieuwe Ambtenarenrecht

Kennismaking met het nieuwe ambtenarenrecht

Vakgebied

Bedrijfsvoering

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De speciale rechtspositie van ambtenaren verdwijnt. Door de goedkeuring van het wetsvoorstel Normalisering rechtspositie ambtenaren wordt het arbeidsrecht in de marktsector vanaf 2021 van toepassing op het overgrote deel van de ambtenaren. Ook hebben de Eerste en Tweede Kamer ingestemd met wat nu het wetsvoorstel Werk en zekerheid is. Overheidswerkgevers en -werknemers worden dus niet alleen geconfronteerd met de afschaffing van het ambtenarenrecht, maar ook met een sterk gewijzigd arbeidsrecht. Deze training biedt u direct inzicht in het wetsvoorstel en wat dat voor u en uw organisatie kan gaan betekenen. Een must voor iedereen die werkzaam is in de publieke sector of veel te maken heeft met het ambtenarenrecht.

Uw resultaat

Na afloop van deze training weet u met welke wijzigingen in de ambtelijke rechtspositie de organisatie te maken krijgt. U begrijpt hoe het nieuwe ambtenarenrecht er in de praktijk uit gaat zien. Zo kunt u zich goed voorbereiden op alle veranderingen.

Doelgroep

U bent HR-adviseur, arbeidsjurist, manager of bestuurder binnen de publieke sector en wilt anticiperen op de komende wijzigingen in het ambtenarenrecht.

Aanpak

In deze training gaat u aan de hand van voorbeelden uit de praktijk aan de slag met het nieuwe ambtenarenrecht. Interactieve werkvormen staan centraal. Op deze manier wordt de training optimaal afgestemd op uw eigen situatie en kunt u direct aan de slag met uw nieuwe inzichten.

Incompany

Uiteraard kunt u deze training ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Veranderingen en ontwikkelingen
 • Wettelijke structuur en opbouw van het toekomstige ambtenarenrecht
 • Gevolgen (van karakter en juridisch gehalte) voor arbeidsrecht in de ­publieke sector door het ambtenarenrecht
 • Gevolgen voor arbeidsvoorwaardenoverleg binnen overheden
 • Ambtelijk rechtspositiereglement of cao
 • Hoofdlijnen voor overheidswerkgevers en -werknemers van de juridische procedures bij UWV en rechters
 • Materiële arbeidsvoorwaarden in de publieke sector
 • Gevolgen voor ambtelijke ontslag­regelingen

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Het Nieuwe Ambtenarenrecht’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 0,5 dag.

 • 1 oktober 2019
 • 16 januari 2020
 • 14 april 2020
 • 4 juni 2020

Het programma wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 339,-
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Het Nieuwe Ambtenarenrecht

Kennismaking met het nieuwe ambtenarenrecht

Vakgebied

Bedrijfsvoering

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.