Algemene Wet Bestuursrecht

De basisbeginselen van de Awb

1e startmoment

22-09-2021

Niveau

Training

Duur

3 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Binnen de overheid kan een gedegen kennis van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) niet ontbreken. Er wordt al jaren gewerkt met de bepalingen uit deze wet. Het is daarom belangrijk dat je weet welke regels gelden voor de verhouding tussen overheid en individuele burgers, bedrijven en instellingen? En kun je vertellen wat het verschil is tussen een beschikking en een besluit? Deze training geeft je, mede door de vertaling naar jouw eigen praktijk en het gebruik van vele praktijkvoorbeelden, voldoende handvatten om bovenstaande (en andere) vragen te beantwoorden en je werk daarmee van nog meer kwaliteit te voorzien. Zo doe jij voor jouw functie onmisbare kennis op.

Jouw resultaat

Na het volgen van deze basistraining ben je vertrouwd met de belangrijkste onderwerpen uit de Awb. Daardoor kun je je werkzaamheden in overeenstemming met de Awb uitvoeren.

Doelgroep

Je hebt in je werk dagelijks te maken met de AWB. Je werkt bijvoorbeeld als subsidieverlener of beleidsmedewerker. Ook voor vergunningverleners, handhavers, administratief juridisch medewerkers en een beginnend lid van het college of de raad van bestuur is deze training interessant.

Aanpak

Tijdens deze training verdiep je je onder andere in de Awb en de relatie tot de bijzondere wet- en regelgeving en raakvlakken met het privaatrecht. De centrale begrippen en legaliteit, specialiteit, attributie, delegatie, mandaat. Maar natuurlijk mogen ook jurisprudentie, bezwaar en beroep en de algemene beginselen van bestuur niet ontbreken.

In deze training gebruiken we veel voorbeelden uit de werkpraktijk. Zo kun je het geleerde direct toepassen in je eigen werkomgeving.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Algemene Wet Bestuursrecht

De basisbeginselen van de Awb

1e startmoment

22-09-2021

Niveau

Training

Duur

3 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.