Privaatrecht binnen de Overheid

Overeenkomsten binnen de overheid

1e startmoment

07-12-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In je dagelijks werk word je regelmatig geconfronteerd met het privaatrecht. Of je nu onderhandelt om tot een overeenkomst te komen, eigendommen beheert of geconfronteerd wordt met een schadeclaim: het privaatrecht is je speelveld. Relevante kennis van het privaatrecht is daarom voor jou essentieel. In deze praktijkgerichte opleiding ga je daarmee aan de slag.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding ben je volledig op de hoogte van de verschillende aspecten van de aansprakelijkheid waarin de overheid als vorderende of verwerende partij betrokken kan raken. Je bent vertrouwd met het begrip nadeelcompensatie en hebt inzicht verworven in de actuele ontwikkelingen op het terrein van het zuivere schadebesluit. Bovendien weet je een concrete vertaalslag te maken naar je eigen werkpraktijk.

Doelgroep

Je bent werkzaam als beleidsmedewerker of adviseur algemeen juridische zaken/bestuurlijke zaken en je wilt je verdiepen in het leerstuk van de aansprakelijkheid binnen de lokale overheid en verordeningen en regelgeving.

Aanpak

Tijdens deze opleiding worden theoretische inleidingen afgewisseld met praktijkopdrachten. Op deze manier wordt de opleiding optimaal afgestemd op de praktijk en kun je je kennis en vaardigheden direct toepassen binnen je werksituatie.

Deze opleiding maakt tevens onderdeel uit van de opleiding Adviseur Lokale Overheid (ALO) specialisatie Juridische zaken.

Vooropleiding

Aan deze opleiding worden geen specifieke opleidingseisen gesteld. Wel is het wenselijk dat je over enige juridische kennis op HBO-niveau beschikt. De opleiding wordt op HBO-niveau verzorgd.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Privaatrecht binnen de Overheid

Overeenkomsten binnen de overheid

1e startmoment

07-12-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.