Medewerker Juridische Zaken

Groei uit tot volwaardig juridisch medewerker

1e startmoment

26-10-2021

Niveau

MBO niveau

Duur

6 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als juridisch medewerker binnen de lokale overheid heb je een veelzijdige functie. Om je organisatie juridisch kwalitatief goede ondersteuning te leveren wordt er van je verwacht dat je over een gedegen juridische basis beschikt. In deze opleiding staat daarom niet alleen ontwikkeling van kennis, maar ook de ontwikkeling van de juiste relevante vaardigheden centraal.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding bezit je de meest actuele juridische kennis om juridische procedures goed voor te bereiden. Zo kun je rechtsstukken raadplegen voor het opmaken van een juridisch rapport en kun je bezwaarprocedures afhandelen door de juiste stappen van de procedure te doorlopen.

Doelgroep

Je bent (toekomstig) medewerker juridisch/bestuurlijke zaken of medewerker juridische kwaliteitszorg en beschikt over enige ervaring op dit vlak. Je wilt opgeleid worden tot volwaardig juridisch medewerker. Of je hebt de opleiding Medewerker Lokale Overheid (MLO) Basis voltooid en wilt deze opleiding als specialisatie volgen. De opleiding is op MBO-niveau.

Aanpak

De werkvormen binnen deze opleiding zijn divers en variëren van bijeenkomsten, thuisopdrachten, discussies, rollenspelen en groepsopdrachten tot het bijwonen van een zitting van een bezwaarschriftencommissie. Om ervoor te zorgen dat je de praktijkopdrachten goed kunt uitvoeren, is medewerking en begeleiding vanuit je eigen werkomgeving noodzakelijk.

Deze opleiding leidt je op tot volwaardig juridisch medewerker binnen het openbaar bestuur. Na afloop ben je goed geïnformeerd over de voor jou relevante wet- en regelgeving en zijn je juridische vaardigheden versterkt. Je kunt veelvoorkomende praktijkvragen direct beantwoorden en ook juridische vraagstukken op beheersniveau zijn voor jou duidelijk. Je bent in staat om regels correct en doeltreffend uit te voeren en je kunt een bezwaarschriftenprocedure van begin tot eind afhandelen. De modules zijn ook afzonderlijk van elkaar te volgen.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Medewerker Juridische Zaken

Groei uit tot volwaardig juridisch medewerker

1e startmoment

26-10-2021

Niveau

MBO niveau

Duur

6 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.