Bestuursrecht

Alle facetten van het bestuursrecht belicht

1e startmoment

07-06-2022

Niveau

HBO niveau

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het werken bij de lokale overheid betekent het werken in een juridische omgeving. Kennis van het bestuursrecht is dan ook onmisbaar om je werk goed te kunnen uitoefenen. Wil je meer weten van de Algemene wet bestuursrecht (Awb)? Deze opleiding gaat zeer uitvoerig en diep in op alle facetten van de Awb. Je legt hiermee een degelijke bestuursrechtelijke basis. Als je al over een stevige juridische basis beschikt, kun je deze opleiding ook gebruiken om je kennis op te frissen.

Jouw resultaat

Na afloop van deze praktijkgerichte opleiding ben je geheel op de hoogte van alle relevante facetten van het bestuursrecht en weet je een concrete vertaalslag te maken naar je werkpraktijk.

Doelgroep

Je werkt bij of voor de overheid en je wilt beschikken over een brede kennis van het actueel bestuursrecht.

Aanpak

Deze opleiding is specifiek gericht op bestuursrecht in relatie tot werken bij de gemeente, provincie of waterschap. Je verdiept je in de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en maakt kennis met de juridische begrippen en wettelijke kaders ervan. Aan de hand van actuele cases kijken we hoe het recht van toepassing is in de praktijk.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Wel is enige basiskennis van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) wenselijk.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Bestuursrecht

Alle facetten van het bestuursrecht belicht

1e startmoment

07-06-2022

Niveau

HBO niveau

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.