Leiderschap

Leiderschap

Werk je als leidinggevende binnen de overheid? Dan hebben wij ook voor jou een breed aanbod met trainingen en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen....

Lees meer

Werk je als leidinggevende binnen de overheid? Dan hebben wij ook voor jou een breed aanbod met trainingen en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen....

Lees meer

Werk je als leidinggevende binnen de overheid? Dan hebben wij ook voor jou een breed aanbod met trainingen en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen....

Lees meer

Leiderschap: 18 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Filters

Masterclass (4)

HBO niveau (1)

Training (5)

Master niveau (8)

Werk je als leidinggevende binnen de overheid? Dan hebben wij ook voor jou een breed aanbod met trainingen en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen. Maar waarom is jouw ontwikkeling zo belangrijk? 
 

Het belang van leiderschap binnen de overheid

Door alle maatschappelijke veranderingen wordt er van de overheid een andere manier van denken en werken gevraagd. Goede leidinggevenden zijn daarom heel belangrijk geworden. Alle neuzen moeten dezelfde kant op wijzen en medewerkers hebben begeleiding nodig om te kunnen omgaan met veranderende werkprocessen.
 

Van management naar leiderschap

De manager was voorheen vooral resultaatgericht. De focus lag op het behalen van doelen en het bewaken van de huidige processen. Deze rol verandert nu geleidelijk van manager naar leider. De processen in het heden moeten bewaakt worden, maar er moet ook aandacht zijn voor veranderingen en de toekomst. Een goede leider neemt de medewerkers mee in de toekomstplannen en is transparant over wat hij of zij wil bereiken, waarom en hoe. Leiderschap draait om:

  • Het stimuleren en motiveren van medewerkers
  • Samenwerken om de doelen te bereiken
  • Aandacht hebben voor elke medewerker
  • Goed luisteren en zorgen voor een veilige werkomgeving
  • Ruimte geven aan medewerkers om zich te ontwikkelen, zodat zij in staat zijn om met de veranderingen mee te gaan
 

De voordelen van goed leiderschap

Goed leiderschap zorgt ervoor dat medewerkers tevreden zijn en plezier hebben in hun werk. Het geeft hun energie om aan de slag te gaan. Medewerkers hebben een leider nodig die lastige beslissingen kan nemen. Als je jouw kracht toont en hen kunt overtuigen dat het goed is om je te volgen, zullen zij dit ook sneller doen. Door transparant te zijn en je medewerkers te laten weten waar ze voor werken, motiveer je hen. Door hen echt te leren kennen en aandacht te schenken aan zowel hun werk als hun privéleven, kun je je medewerkers helpen om de balans te bewaren. Even op de rem trappen als iemand dat nodig heeft. Dat leidt tot gemotiveerde, geïnspireerde en betrokken medewerkers.
 

Onze 3 populairste opleidingen over leiderschap

Wil jij je leiderschapskwaliteiten vergroten door je coachingsvaardigheden te ontwikkelen? De HBO Coaching richt zich op zelfanalyse en persoonlijke ontwikkeling, zodat je door persoonlijke groei een betere coach wordt. Je leert verschillende coachingstechnieken toepassen, groepsprocessen ondersteunen en weerstand doorbreken.

In de Masterclass Persoonlijk Leiderschap verhoog je het inzicht in jezelf en anderen en richt je je op de groei en ontwikkeling van jezelf en je medewerkers. Je onderzoekt wat jouw medewerkers nodig hebben van jou als leider om de inzet en resultaten te kunnen leveren die je van hen verwacht en ontdekt wat hen beweegt. Zo leer je je medewerkers vanuit jouw persoonlijke kracht inspireren en motiveren.

Wil je jouw wendbaarheid als leider in een politiek-bestuurlijke omgeving versterken? In de Leergang Strategie en Leiderschap in het Openbaar Bestuur doe je kennis op over strategie, leiderschap en politiek. Je bekijkt de impact van maatschappelijke ontwikkelingen en analyseert de verschillende stakeholders en hun belangen en verantwoordelijkheden. Deze nieuwe inzichten integreer je in jouw visie op strategische vraagstukken en beleidsvorming en je bepaalt hoe je kansen kunt benutten. Daarbij ontwikkel je de leiderschapsvaardigheden om succesvol richting te geven aan de organisatie en je medewerkers mee te krijgen in jouw ideeën.
 

Meer leren over leiderschap?

Bekijk dan eens ons volledige aanbod trainingen en opleidingen hierboven. Vind je het lastig om te beslissen welke opleiding of training het beste bij jou past? Dan kun je contact opnemen met een van onze opleidingsadviseurs. Zij zijn bereikbaar via het telefoonnummer 035 - 7 604 850. Of vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
 

Een opleiding of training voor jouw organisatie?

Wil je graag een opleiding of training over leiderschap organiseren binnen jouw organisatie? En het programma hiervan eventueel aanpassen aan de behoeften en wensen van jou en je collega’s? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen voor alle mogelijkheden.