Actualiteitendag Algemene Wet Bestuursrecht (Awb)

Uw kennis weer up-to-date

035 - 7 604 850 Download brochureKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven
 
Algemeen

Tijdens deze bijeenkomst komen tal van onderwerpen uitgebreid aan de orde. Deze onderwerpen worden bepaald door de ­actualiteit van het moment van uitvoering. Hetzelfde geldt voor wetswijzigingen en jurisprudentie. Met name de meest recente wetswijzigingen en wetsvoorstellen worden besproken en ook de juridisch relevante jurisprudentie.

Uw resultaat

Door het volgen van deze actualiteitendag Awb bent u volledig op de hoogte van de noodzakelijke informatie voor uw juridische adviespraktijk.

Doelgroep

U wilt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het terrein van de Algemene wet bestuursrecht en van recente jurisprudentie.

Aanpak

Tijdens deze actualiteitendag behandelen we vanuit een praktische invalshoek de actuele stand van zaken met betrekking tot de Awb. Uw vragen worden beantwoord en uw kennis wordt opgefrist. Ook is er voldoende gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met collega’s en professionals uit het werkveld.

Studieprogramma

Programma

Tijdens deze actualiteitendag komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Deregulering versus juridisering
  • Juridische risico’s van digitalisering
  • Dwangsom en beroep bij niet tijdig beslissen
  • Bestuurlijke boete in beweging
  • Geschilbeslechting en oplossingsgericht werken
  • Van vrijblijvende naar verplichte ­mediation
  • Rechtstreeks beroep 
  • Bestuurlijke lus
  • Wet hergebruik overheidsinformatie
  • Van WOB naar Wet open overheid

Certificaat

Na afloop van de cursus ontvangt u het certificaat van deelname ‘Actualiteitendag Algemene Wet Bestuursrecht (Awb)’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 1 dag.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij Bestuursacademie Nederland kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

Bestuursacademie Nederland is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

November 2017 Dag Maandag Regio Utrecht
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 410,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.