HBO Leergang Adviseur Omgeving voor de Overheid

Aan de slag met je rol als adviseur

1e startmoment

26-10-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

6 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het werkveld omgevingsrecht is nog nooit zo in beweging geweest als nu. De komende Omgevingswet, die alle wet- en regelgeving binnen het omgevingsrecht moet gaan bevatten, zal deze ontwikkeling alleen maar verder versterken. Je hebt dus meer nodig dan kennis van een enkel vakgebied. Om een integrale oplossing te kunnen bieden moet je kunnen schakelen met diverse disciplines en partijen. Met dit programma krijg je inzicht in het complexe werkveld omgeving en ontwikkel je competenties waarover je als gekwalificeerd adviseur dient te beschikken om adviezen te geven.

Jouw resultaat

Je hebt een brede kennis van het ruimtelijk domein. Zo ken je de basisprincipes en rol voor dit domein. Deze kennis zet je in in je rol als adviseur. Doordat jij weet wat er speelt, kun je het juiste advies geven en goede vragen stellen waar je anderen mee vooruit helpt.

Doelgroep

Je bent (toekomstig) (beleids)adviseur binnen het werkveld omgeving. Je wilt je ontwikkelen tot volwaardig adviseur met de daarbij behorende competenties. Zowel op inhoudelijk als op persoonlijk vlak.

Aanpak

Een belangrijk aspect van de studie is de praktijkgerichte aanpak, die als rode draad door het leertraject loopt. Je functioneert zelf als regisseur en speelt een proactieve rol bij het inrichten, maar ook bij het laten slagen van je studie.

De focus van het programma ligt op het ontwikkelen van je competenties (vaardigheden) en de verschillende rollen van een adviseur (onderzoeker, regisseur, verbinder). Ook weet je de juiste partijen in te schakelen in besluitvormingsprocessen en fungeer je als adviseur als een spin in het web van complexe (ruimtelijke) processen. Er is binnen het programma veel aandacht voor je ontwikkeling en de mogelijkheden om te oefenen met nieuwe kennis en vaardigheden. Zo krijg je door middel van Profile Dynamics® inzicht in je eigen drijfveren. Ook de coaching door de docent en de intervisie met medecursisten spelen een belangrijke rol. Door het werken met multidisciplinaire groepen (er is namelijk ook ‘zij-instroom’ mogelijk) leer je van elkaar en kunnen ervaringen worden uitgewisseld.

Vooropleiding

Voor dit programma zijn geen specifieke vooropleidingseisen van toepassing. Het programma is op HBO-niveau. Het programma is een goed vervolg op de HBO Leergang Adviseur Lokale Overheid (ALO).

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Leergang Adviseur Omgeving voor de Overheid

Aan de slag met je rol als adviseur

1e startmoment

26-10-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

6 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.