Technisch Bouwrecht

Onderdeel van Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht (ABW)

Toepassen van het Bouwbesluit
Ruimtelijk Domein (Vak)opleiding
3 Maanden Dag 8 Regio's Bekijk kostenspecificatie
Download brochureKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

In uw functie heeft u onder meer te maken met technisch bouwrecht. Wilt u hier meer van weten? Dan is deze opleiding iets voor u. U verdiept zich in diverse onderwerpen die uiteenlopen van brandveiligheid en ventilatie tot energieprestatie in de utiliteitsbouw en het toepassen van het Bouwbesluit. Na afloop van deze opleiding kunt u meteen aan de slag.

Doelgroep

U bent een ervaren medewerker op het gebied van bouw- en woningtoezicht en op zoek naar verdieping/verbreding met name op het gebied van technisch bouwrecht.

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding dient u over kennis te beschikken op het gebied van bouwkunde. Deze opleiding verzorgen wij op HBO-niveau.

Doel en opzet

Deze opleiding is gericht op het kunnen toepassen van het Bouwbesluit. Een aantal specifieke onderdelen wordt door middel van voorbeelden uitvoerig behandeld. Dit zijn onderdelen die als uitgebreid en complex te boek staan. Na afloop van deze training kunt u het Bouwbesluit toepassen, inclusief een aantal aangewezen normbladen (bepalingsmethoden) met NPR’s (praktijkvoorbeelden). Deze opleiding is onderdeel van de opleiding Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht van Bestuursacademie Nederland.

Voorbereiding en studiebelasting

Afhankelijk van uw vooropleiding en werkervaring moet u rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 5-8 uur per dagbijeenkomst.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie vindt u in onze moderne online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medestudenten en docent.

Studieprogramma

Programma

In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Toepassen Bouwbesluit (inclusief publiekrechtelijk aangewezen normbladen (bepalingsmethoden) met NPR’s (praktijkvoorbeelden)
  • Brandveiligheid
  • Ventilatie
  • Thermische isolatie
  • Energieprestatie woningbouw
  • Energieprestatie utiliteitsbouw
  • Specifieke, uitgebreide en complexe onderdelen

Diploma

De opleiding rondt u af met een digitaal examen. Heeft u hiervoor een voldoende resultaat behaald, dan ontvangt u het diploma ‘Technisch Bouwrecht’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. Deze dagopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij Bestuursacademie Nederland kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

Bestuursacademie Nederland is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2018 Dag Maandag Amsterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2018 Dag Maandag Eindhoven

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2018 Dag Maandag Rotterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2018 Dag Maandag Utrecht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2018 Dag Maandag Zwolle

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2018 Dag Maandag Arnhem

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2018 Dag Maandag Den Haag

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2018 Dag Maandag Groningen
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld € 35,-
Cursusgeld € 2.199,-
Studiemateriaal € 50,-
Examenkosten € 195,-
Locatiekosten € 177,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 150,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 2.806,-

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Cursusgeld: € 2.199,-
Studiemateriaal: € 50,-
Examenkosten: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.