Smart City, Stad van de Toekomst

Een visie op een slimme toekomst

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Om onze steden klaar te stomen voor de toekomst moet er nog een heleboel veranderen. Als we de stad de komende jaren niet slimmer en duurzamer maken, krijgen we steeds meer te maken met vraagstukken als verminderde leefbaarheid, vastlopende mobiliteit, milieuvervuiling en verminderde belastingopbrengsten. De stad zal zich daarom moeten blijven innoveren. Maar hoe moet dat? Welke rol kunt en wilt u als toekomstgerichte overheid daarin spelen? En hoe zijn stakeholders bij elkaar te brengen om gezamenlijk een smart city vorm te geven? Dit en meer leert u in deze training.

Uw resultaat

Na deelname aan deze training weet u wat een smart city is. U weet hoe u een stad leefbaarder, duurzamer, bereikbaarder en aantrekkelijker kunt maken. Daarnaast weet u hoe u een visie op de stad van de toekomst kunt ontwikkelen.

Doelgroep

U bent (beleids)medewerker of bestuurder bij een gemeente of stad en wilt meer weten over smart cities.

Aanpak

Deze training gaat in op de context van slimme én (economisch) duurzame steden en wat daar allemaal bij komt kijken. Tijdens de training wisselen we de theorie af met concrete cases, die vanzelfsprekend toegesneden zijn op uw werkpraktijk. Daarnaast is er voldoende ruimte voor vragen en discussies.

Incompany

Uiteraard kunt u deze training ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Smart City, Stad van de Toekomst’ van Bestuursacademie Nederland.

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Digitalisering van de stad
 • Smart city: nut en noodzaak
 • Oplossingen in nieuwe dwarsverbanden, creativiteit en anders denken
 • Invloed op maatschappelijke vraagstukken
 • Van smart city naar smart society: vergroten van leefbaarheid
 • Bepaal uw strategie
 • Rol van stakeholders: overheden (gemeente, provincie, regio, Rijk, EU), bedrijven, maatschappelijke partners, kennisinstellingen en gebruikers (inwoners)
 • Naar een visie op de stad van de toekomst
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 2 dagen.

 • 30 oktober en 13 november 2019
 • 16 en 30 januari 2020
 • 3 en 17 april 2020
 • 10 en 24 juni 2020

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 959,-
Trainingsmateriaal: € 50,-
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Smart City, Stad van de Toekomst

Een visie op een slimme toekomst

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.