Privacy van Persoonsgegevens binnen het Sociaal Domein

Verdiep u in de privacywetgeving

035 - 7 604 850 00 - 00 000 000 Download brochureKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven
 

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Gemeenten verwerken steeds meer persoonsgegevens van mensen. Het gaat vaak om gevoelige informatie van kwetsbare burgers. Zij moeten er op kunnen vertrouwen dat er op rechtmatige en zorgvuldige wijze met hun persoonsgegevens om wordt gegaan. Maar aan welke wet- en regelgeving moet u zich precies houden? En welke gegevens mag u uitwisselen met partners zoals de belastingdienst, DUO, zorginstellingen of politie? In deze praktijkgerichte training leert u stap voor stap hoe u bewust om moet gaan met persoonsgegevens en hoe u de privacy van cliënten waarborgt. Dit uiteraard allemaal binnen de kaders van de privacywetgeving.

Uw resultaat

Na afloop van deze training bent u in staat uw weg te vinden in de privacywetgeving. U kunt de daarin voorkomende bepalingen toepassen en bent in staat de consequenties in te schatten voor het omgaan met persoonsgegevens binnen het sociale domein. Ook weet u welke informatie u mag uitwisselen met partners.

Doelgroep

U bent werkzaam binnen het sociaal domein en werkt met persoonsgegevens.

Aanpak

Tijdens deze training wordt theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Op deze manier wordt deze training optimaal afgestemd op de praktijk en kunt u uw kennis en vaardigheden direct toepassen binnen uw werksituatie. Door de inbreng van praktijkvoorbeelden leert u van elkaar en leert u vaardigheden die u in de praktijk kunt toepassen.

Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen zullen worden behandeld:

  • De privacywetgeving
  • Leren werken binnen de kaders van de Wet bescherming persoonsgegevens en andere relevante wetgeving, bijvoorbeeld de Wet politiegegevens
  • Waarborgen omgaan van privacy en veiligheid van persoonsgegevens binnen sociaal domein
  • Regels rondom uitwisselen van gegevens met samenwerkingspartner

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Privacy van Persoonsgegevens binnen het Sociaal Domein’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 1 dag.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij Bestuursacademie Nederland kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

Bestuursacademie Nederland is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Januari 2018 Dag Dinsdag Regio Utrecht

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Januari 2018 Dag Dinsdag Regio Rotterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Januari 2018 Dag Dinsdag Regio Amsterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Januari 2018 Dag Dinsdag Regio Eindhoven

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Januari 2018 Dag Dinsdag Regio Zwolle

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Januari 2018 Dag Dinsdag Regio Groningen

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Januari 2018 Dag Dinsdag Regio Arnhem

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Januari 2018 Dag Dinsdag Regio Den Haag

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Maart 2018 Dag Donderdag Regio Amsterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Maart 2018 Dag Donderdag Regio Arnhem

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Maart 2018 Dag Donderdag Regio Den Haag

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Maart 2018 Dag Donderdag Regio Eindhoven

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Maart 2018 Dag Donderdag Regio Groningen

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Maart 2018 Dag Donderdag Regio Rotterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Maart 2018 Dag Donderdag Regio Utrecht

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Maart 2018 Dag Donderdag Regio Zwolle

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Regio Utrecht

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Regio Rotterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Regio Amsterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Regio Eindhoven

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Regio Zwolle

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Regio Groningen

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Regio Arnhem

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Regio Den Haag
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35-
Trainingskosten: € 490,-
Trainingsmateriaal: € 50,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.