Deurwaarder

Optreden als professioneel belastingdeurwaarder

Opleidingsniveau

HBO niveau

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je deurwaarder worden? En werk je als invorderingsambtenaar? In deze opleiding leer je het vak van belasting- of gerechtsdeurwaarder kennen. Je doet niet alleen een brede basiskennis op, maar neemt ook een kijkje in de keuken van andere organisaties. Na het volgen van deze opleiding weet je wat een dwangbevel precies inhoudt en op welke wijze beslag kan worden gelegd. Daarnaast ben je bekend met het betekenen van beslag, het ten uitvoer brengen ervan. Je weet wat er komt kijken bij het invorderen van openstaande incasso’s. Ook krijg je inzicht in je eigen gedrag en leert omgaan met agressie, conflicten en klachten. Een boeiende, interessante opleiding die het voor jou mogelijk maakt de rol van belasting- of gerechtsdeurwaarder optimaal te vervullen.

Doelgroep

Je bent werkzaam bij de (lokale) overheid als bijvoorbeeld invorderingsambtenaar en je wilt opgeleid worden tot professioneel belasting- of gerechtsdeurwaarder.

Doel en opzet

Het programma bestaat uit 7 dagbijeenkomsten met vakinhoudelijke praktijklessen en 4 dagbijeenkomsten over communicatieve vaardigheden. We gebruiken diverse werkvormen, van klassikale lessen tot werken in kleine groepen. Het overbrengen van de theorie naar je praktijk staat centraal. Praktijkopdrachten en casuïstiek helpen hierbij. Voor het uitvoeren van de opdrachten en de eindopdracht in de vorm van een (stage)verslag is het nodig dat je de werkzaamheden kunt uitvoeren die horen bij de functie van deurwaarder. Je zorgt er zelf voor dat je deze geschikte functie hebt, bijvoorbeeld door het lopen van stage.

Vooropleiding

Deze opleiding verzorgen wij op HBO-niveau. U dient in het bezit te zijn van het diploma IVA, of over ruime, brede ervaring te beschikken op het terrein van de (dwang)invordering.

Incompany

Uiteraard kunt u dit programma ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Diploma

Deze opleiding wordt afgesloten met een mondeling examen. Wanneer je dit examen met succes afrondt, ontvang je het diploma ‘Deurwaarder’ van Bestuursacademie Nederland.

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De rol van de belastingdeurwaarder
 • De rol van de gerechtsdeurwaarder
 • Uitbrengen van een dagvaarding
 • Opmaken van akten
 • Uitbrengen van een dwangbevel
 • Elementen van een dwangbevel
 • Wijze van beslaglegging
 • Formulieren en beslagprotocollen
 • Beslaglegging op roerende en ­onroerende zaken
 • Derdenbeslag, waaronder loon- en uitkeringsbeslag
 • Toezicht op veilingen
 • Omgaan met agressie, conflicten en klachten
 • Communicatieve vaardigheden
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

De opleiding duurt 6 maanden. Deze opleiding heeft 11 lesdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Lesgeld: € 3.569,-
Studiemateriaal: € 150,-
Examenkosten: € 260,-
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt dit programma ook in 2 of 6 termijnen betalen.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Deurwaarder

Optreden als professioneel belastingdeurwaarder

Opleidingsniveau

HBO niveau

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.