Deurwaarder

Optreden als professioneel belastingdeurwaarder

Belastingen Training
6 Maanden Dag 1 Regio Bekijk kostenspecificatie
Download brochureKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Wilt u deurwaarder worden? En werkt u als invorderingsambtenaar? In deze opleiding leert u het vak van belasting- of gerechtsdeurwaarder kennen. U doet niet alleen een brede basiskennis op, maar neemt ook een kijkje in de keuken van andere organisaties. Na het volgen van deze opleiding weet u wat een dwangbevel precies inhoudt en op welke wijze beslag kan worden gelegd. Daarnaast bent u bekend met het betekenen van beslag, het ten uitvoer brengen ervan. U weet wat er komt kijken bij het invorderen van openstaande incasso’s. Ook krijgt u inzicht in uw eigen gedrag en leert omgaan met agressie, conflicten en klachten. Een boeiende, interessante opleiding die het voor u mogelijk maakt de rol van belasting- of gerechtsdeurwaarder optimaal te vervullen.

Doelgroep

U bent werkzaam bij de (lokale) overheid als bijvoorbeeld invorderingsambtenaar en u wilt opgeleid worden tot professioneel belasting- of gerechtsdeurwaarder.

Doel en opzet

Het programma bestaat uit 7 dagbijeenkomsten met vakinhoudelijke praktijklessen en 4 dagbijeenkomsten over communicatieve vaardigheden. We gebruiken diverse werkvormen, van klassikale lessen tot werken in kleine groepjes. Het overbrengen van de theorie naar uw praktijk staat centraal. Praktijkopdrachten en casuïstiek helpen hierbij. Voor het uitvoeren van de opdrachten en de eindopdracht in de vorm van een (stage)verslag is het nodig dat u de werkzaamheden kunt uitvoeren die horen bij de functie van deurwaarder. U zorgt er zelf voor dat u deze geschikte functie heeft, bijvoorbeeld door het lopen van stage.

Vooropleiding

Deze opleiding verzorgen wij op HBO-niveau. U dient in het bezit te zijn van het diploma IVA, of over ruime, brede ervaring te beschikken op het terrein van de (dwang)invordering.

Voorbereiding en studiebelasting

Afhankelijk van uw vooropleiding en werkervaring moet u rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per dagbijeenkomst.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op onze exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie, vindt u in onze moderne online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medecursisten en docent.

Incompany

Uiteraard kunt u deze opleiding ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

Deurwaarder

(22 bijeenkomsten)

 • De rol van de belastingdeurwaarder
 • De rol van de gerechtsdeurwaarder
 • Uitbrengen van een dagvaarding
 • Opmaken van akten
 • Uitbrengen van een dwangbevel
 • Elementen van een dwangbevel
 • Wijze van beslaglegging
 • Formulieren en beslagprotocollen
 • Beslaglegging op roerende en ­onroerende zaken
 • Derdenbeslag, waaronder loon- en uitkeringsbeslag
 • Toezicht op veilingen
 • Omgaan met agressie, conflicten en klachten
 • Communicatieve vaardigheden

Diploma

Deze opleiding wordt afgesloten met een mondeling examen. Wanneer u deze opleiding met succes afrondt, ontvangt u het diploma ‘Deurwaarder’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. Deze opleiding heeft 11 lesdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij Bestuursacademie Nederland kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

Bestuursacademie Nederland is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2018 Dag Woensdag Utrecht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Januari 2019 Dag Woensdag Utrecht
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld € 35,-
Cursusgeld € 3.429,-
Studiemateriaal € 150,-
Examenkosten € 260,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 275,-
Locatiekosten € 324,50
Reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 4.488,50

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-

Cursusgeld: € 3.429,-

Studiemateriaal: € 150,-

Examenkosten: € 260,-

Reprorechten: € 15,-

Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
 

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt deze opleiding ook in 2 of 6 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren