Belastingmedewerker Lokale Overheid (BMLO)

Raak vertrouwd met alle ins en outs van lokale belastingen

1e startmoment

10-02-2022

Niveau

MBO niveau

Duur

12 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Of je nu werkt op een afdeling Belastingen of op een gemeenschappelijk belastingkantoor: je werk vraagt dat je goede kennis van en inzicht in lokale belastingen hebt. In deze basisopleiding komt het brede spectrum van lokale belastingen aan de orde: heffingen, inning en invordering en de WOZ en OZB. Van wetgeving tot proces. Je krijgt hierdoor zicht op de samenhang tussen de verschillende onderdelen van het belastingdomein. Zodat je begrijpt welke rol je werk speelt in het belastingproces. Hierbij word je begeleid door docenten die afkomstig zijn uit het werkveld. Met deze opleiding leg je dan ook een stevig fundament voor je loopbaan.

Jouw resultaat

Na afloop van de opleiding ben je op de hoogte van regelgeving op onder meer het gebied van heffingen, inning en invordering, de WOZ en OZB. Je bent daarmee een allround medewerker op het gebied van lokale belastingen.

Doelgroep

Je bent nieuw of nog weinig ervaren binnen het vakgebied van lokale belastingen. Je bent op zoek naar een basisopleiding op het gebied van belastingen.

Aanpak

De opleiding Belastingmedewerker Lokale Overheid (BMLO) bestaat uit 4 modules waarin je kennis opdoet over belastingvormen voor de lokale overheden. Zo verdiep je je onder meer in de Algemene wet bestuursrecht, de WOZ, het OZB, het goederenrecht en het verbintenissenrecht en maak je kennis met de gemeentelijke en waterschapsheffingen. Je ontdekt hoe het invorderingsproces werkt en welke rol de AVG hierin speelt. De bijeenkomsten worden verzorgd door docenten die zelf actief zijn binnen de lokale overheid. Zij kunnen je daarom uitstekend helpen met het vertalen van de theorie naar je eigen werkpraktijk.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Belastingmedewerker Lokale Overheid (BMLO)

Raak vertrouwd met alle ins en outs van lokale belastingen

1e startmoment

10-02-2022

Niveau

MBO niveau

Duur

12 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.