Post HBO Big Data en Management

Aan de slag met business intelligence, data en management

Opleidingsniveau

HBO niveau

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u weten hoe u big data kunt toepassen in combinatie met management om uw organisatie te optimaliseren? In deze Post HBO Big Data en Management verdiept u zich in verschillende aspecten van business intelligence (BI) en het effectief en strategisch besturen van organisaties. Met behulp van onze succesvolle Action Learning Methode vertaalt u opgedane kennis direct naar de praktijk. De opleiding wordt daarom verzorgd door zeer ervaren praktijkdocenten. De opleiding wordt uitgevoerd in samenwerking met onze businesspartner ISBW.

Uw resultaat

Na afloop kunt u de juiste data omzetten tot kennis en informatie ten behoeve van uw organisatiestrategieën. Ook weet u hoe u big data kunt gebruiken om werkzaamheden te meten en te optimaliseren. Daarnaast weet u hoe u uw organisatie op een effectieve manier kunt sturen en de juiste business intelligence tools kunt inzetten. Bovendien kunt u CPM inzetten om de strategie van uw organisatie te realiseren.

Doelgroep

U wilt zich als bedrijfskundige, leidinggevende, projectleider of manager verdiepen in big-datamanagement. Wilt u zich bijvoorbeeld ontwikkelen tot business intelligence manager? Deze boeiende opleiding is dan uiterst geschikt voor u.

Aanpak

Met deze opleiding ontwikkelt u zich als een effectieve manager op het gebied van business intelligence. Aan de hand van 3 modules worden de kernelementen van big data en management behandeld. Zo krijgt u inzicht in het belang van de juiste data voor het behalen van bedrijfsstrategische doelen. Theorie en praktijk worden constant met elkaar afgewisseld. U gaat onder leiding van ervaren praktijkdocenten aan de slag met de kern van big data en management. U bent na afloop in staat de invloed te voorspellen van informatie uit big data op strategische beslissingen. Hierdoor kunt u met meer succes organisatiedoelstellingen behalen. Zo draagt u bij aan een optimale bedrijfsorganisatie.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Diploma

Elke module wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Na een succesvolle afronding van alle modules ontvangt u het diploma ‘Post HBO Big Data en Management’ van Bestuursacademie Nederland.

Programma

Devolgende onderwerpen komen aan bod:

Data analytics

 • Data analytics
  (6 bijeenkomsten)
  • Kennis als driver voor innovatie
  • Visualisatie en analyse van de gegevens
  • BI-tools en toepassingen
  • Datawarehousing
  • Van market en competitieve intelligence tot corporate performance management
  • Big data, business intelligence en datawarehousing
  • Big-data-analytics
  • Big data en security
  • Cost-per-mile (CPM)

Organisatie en management

 • Organisatie en management
  (6 bijeenkomsten)
  • Besturing van organisaties
  • Stuurgrootheden en kritische performancegrootheden
  • Big-datamanagement
  • Besluitvorming, coördinatie en overleg
  • Financieel resultaat en business performance management
  • Marketing en business performance management
  • Het network governanceperspectief
  • De rol en invloed van de informele organisatie

Strategisch management

 • Strategisch management
  (6 bijeenkomsten)
  • Positionering van de organisatie in de markt
  • Waarde propositie en klantrelaties
  • Verkoopkanalen en het verdienmodel
  • Key resources en kernactiviteiten
  • Mogelijke samenwerkingsverbanden
  • Kostenstructuur van de organisatie
  • Risicomanagement
  • Benchmarking van de organisatie
  • Praktisch strategisch businessplan opstellen
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning

  Data en plaatsen

  De Post HBO Big Data en Management duurt 9 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 9 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 18 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie E-learning voor meer informatie).

  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie

  Kosten

  Inschrijfgeld: € 100,-
  Lesgeld: € 2.775,-
  Studiemateriaal: € 150,- (per module)
  Examenkosten: € 195,- (per moduleopdracht)
  Reprorechten: € 15,-
  Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting

  Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt deze opleiding ook in 3 of 9 termijnen betalen.

  Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
  Kostenoverzicht aanvragen

  Locatie- en arrangementskosten 

  Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

  Reprorechten en hand-outs 

  Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

  Btw 

  Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

  Betaalt je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

  De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

  Post HBO Big Data en Management

  Aan de slag met business intelligence, data en management

  Opleidingsniveau

  HBO niveau

  Studievormen

  Erkenning

  Meer informatie

  Download brochure

  Wil je dit met iemand delen?

  Mail door

  Heb je vragen?

  Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

  Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

  Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
  Zien we je dan?

  Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

  Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.