Algemene Plaatselijke Verordening Basis

De juiste handvatten voor een succesvolle APV-toepassing

1e startmoment

19-05-2022

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben je verantwoordelijk voor de uitvoering en/of implementatie in het kader van een Algemene Plaatselijke Verordening (APV) bij je gemeente? Wil je beschikken over de juiste basiskennis van het stelsel van een APV? Dan is deze training zeer geschikt voor jou. In de training leer je om de vergunningverlening in het kader van een APV juridisch correct af te handelen. Ook weet je dit binnen de juiste context te plaatsen. Je kunt na afloop de APV direct toepassen in je dagelijkse praktijk.

Jouw resultaat

Je raakt vertrouwd met de ins en outs van het traject van vergunningverlening. Je verkrijgt relevante kennis van de structuur en werking van de APV van je gemeente in relatie met het model van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Daarnaast passeren actuele APV-onderwerpen de revue. Je leert de algemene beginselen van behoorlijk bestuur in de vergunningverleningspraktijk toe te passen. Ook ben je in staat de relatie te leggen met de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Doelgroep

Je houdt je binnen de gemeentelijke praktijk bezig met vergunningverlening en/of advisering. Deze training is onder meer geschikt voor vergunningverleners en uitvoerders van de APV, juridisch beleidsmedewerkers die gaan over de uitvoering van de APV of handhavers die met de uitvoering van de APV worden geconfronteerd. Deze training is ook uitermate geschikt voor financiële medewerkers die betrokken zijn bij subsidieverstrekking bij de overheid, juridisch adviseurs en secretarissen van bezwaarschriftencommissies.

Aanpak

Tijdens deze training verdiep je je onder andere in de opbouw en structuur van de APV en het systeem van vergunningen en ontheffingen.

We maken zo veel mogelijk gebruik van voorbeelden uit je werkpraktijk. Op die manier kun je wat je leert direct toepassen.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Algemene Plaatselijke Verordening Basis

De juiste handvatten voor een succesvolle APV-toepassing

1e startmoment

19-05-2022

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.