Maak van 2023 jouw jaar!

Thema's

Thema's

Maak van 2023 jouw jaar!

Geld sparen, vaker sporten, meer afspreken met vrienden, een nieuwe baan zoeken of een boeiende opleiding volgen. Goede voornemens voor het nieuwe jaar: wie maakt ze niet? Maar hoe zorg je er nu voor dat je ze ook daadwerkelijk behaalt?
 

Allereerst een fantastisch nieuwjaar toegewenst

In deze decembermaand willen we je hartelijk danken voor al je belangrijke werk in het afgelopen jaar als professional bij de overheid. We wensen je fijne feestdagen toe. Op naar een gelukkig en gezond 2023, waarin we samen weer mooie stappen zullen zetten in het verder professionaliseren van de overheid en het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Er is zeker op ruimtelijk, economisch en sociaal gebied weer genoeg te doen!

Heb je voor 2023 al verschillende goede voornemens? Bijvoorbeeld om te investeren in je verdere ontwikkeling, omdat je wilt doorgroeien, een carrièreswitch wilt maken of simpelweg extra kennis wilt opdoen? Lees eens hoe studente Genevieve studeren naast haar werk aanpakt en laat je motiveren om je goede voornemen te laten slagen. Want ook jij kunt het! Kom vandaag nog in actie en zorg ervoor dat het niet bij een voornemen blijft: kies een opleiding of training en schrijf je in.
 

Je goede voornemens daadwerkelijk behalen

Heb je meer goede voornemens? Het volhouden hiervan blijkt vaak lastig. We beginnen vol goede moed, maar na een week of twee vallen we weer terug in onze oude gewoonten. Zonde! Daarom geven wij je drie simpele tips waarmee je de kans vergroot dat je jouw goede voornemens wél behaalt: 
 

1. Stel concrete doelen

Stel je doelen zo concreet en haalbaar mogelijk op. Wil je meer gaan bewegen? Spreek dan bijvoorbeeld met jezelf af dat je minimaal een half uur per dag beweegt. Dit hoeft echt niet in de sportschool te zijn. Je kunt bijvoorbeeld in de pauze een rondje lopen of de trap nemen in plaats van de lift. Zo introduceer je zonder heel veel moeite meer beweging in je leven. Ook is het essentieel dat je kiest voor doelen die aansluiten op wat jíj́ belangrijk vindt en niet op wat een ander belangrijk vindt. Als het voornemen jou niet aan het hart gaat, wordt het een stuk moeilijker om vol te houden.
 

2. Weet wie je bent

Zelfkennis is bij het maken van goede voornemens belangrijk. Kijk naar je sterke en zwakke punten. Je kunt je wel voornemen dat je elke ochtend voordat je naar je werk gaat een rondje gaat hardlopen. Maar ben je een avondmens, dan is de kans klein dat je dat volhoudt. Houd daar dus rekening mee. Waarschijnlijk heb je meer succes als je na het avondeten een rondje gaat lopen. Ben je bang dat je na het eten meer zin hebt om op de bank te ploffen en je jezelf niet kunt motiveren om toch te gaan wandelen? Probeer dan te ontdekken of iemand in je omgeving hetzelfde doel heeft. Als je samen een vaste tijd afspreekt, ben je minder snel geneigd om af te zeggen.
 

3. Wacht niet tot morgen

Voor goede voornemens hoef je niet te wachten tot in januari. Als je iets wilt veranderen in je leven, begin dan gewoon meteen. Het is altijd goed om geld te sparen, vaker te sporten, gezonder te eten, sociale contacten te hebben en jezelf te ontwikkelen. Hoe eerder je begint, hoe beter! Het perfecte moment bestaat niet. Er zijn heel het jaar door redenen die het lastig maken om bepaalde voornemens te behalen. Het is dan ook zonde om pas in januari te beginnen.
 

Meer weten?

Heb je net dat extra zetje nodig? Of wil je weten hoe je jouw talenten beter kunt benutten om je doelen te behalen? Bekijk dan onze Training Persoonlijke Effectiviteit. Voor vragen kun je altijd terecht bij een van onze opleidingsadviseurs via info@bestuursacademie.nl of 035 – 7 604 850.

Thema's

Thema's