Beleidsondersteuner

Vertrouwd raken met beleidsontwikkeling en -uitvoering

1e startmoment

10-02-2022

Niveau

Training

Duur

4 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het ontwikkelen en uitvoeren van beleid bij een overheid is een complex proces. Als (aankomend) beleidsondersteuner wil je beleidsadviseurs effectief assisteren in dit proces. In deze training doe je basiskennis op over hoe beleidsprocessen in elkaar zitten en hoe deze passen binnen overheidsorganisaties met hun specifieke processen. Ook leer je welke invloed de politiek-bestuurlijke omgeving hierop heeft. Daarnaast verdiep je je in de competenties die van belang zijn om beleidsprocessen te ondersteunen.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training ben je vertrouwd met de belangrijkste begrippen en processen van beleidsontwikkeling en -uitvoering, zoals probleemanalyse, besluitvorming en inzet van beleidsinstrumenten. Je weet wat beleidsondersteuning inhoudt en beschikt over handvatten om invulling te geven aan de functie van beleidsondersteuner. Bewust van de rol waarin je werkzaam bent, heb je diverse competenties ontwikkeld, zoals organiseren en plannen, klantgerichtheid, analyseren van problemen, luister- en gespreksvaardigheden.

Doelgroep

Je bent (aankomend) beleidsondersteuner binnen de lokale overheid. Om je functie goed te kunnen vervullen wil je tijdens een doelgerichte training de benodigde kennis opdoen en beleidsvaardigheden ontwikkelen.

Aanpak

Het interactieve programma van deze training biedt een combinatie van kennisoverdracht, oefening, uitwisseling van ervaring, reflectie en discussie. Tussen de trainingsdagen door werk je aan praktische opdrachten in je eigen organisatie.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Beleidsondersteuner

Vertrouwd raken met beleidsontwikkeling en -uitvoering

1e startmoment

10-02-2022

Niveau

Training

Duur

4 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.