Dwanginvordering

Verantwoord handelen bij vorderingen

1e startmoment

01-09-2021

Niveau

Training

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als invorderingsambtenaar of deurwaarder rust er een grote verantwoordelijkheid op je schouders. Niet alleen dien je schulden te innen, je moet dit doen binnen de wettelijke kaders én met oog voor de schuldenaar. Omdat je bekend bent met het dossier en de betrokken partijen kun je verantwoorde en realistische afspraken maken over terugbetalingen. Met dit maatwerk zorg je ervoor dat alle betrokkenen zich gehoord voelen terwijl je zoekt naar een oplossing.

Jouw resultaat

Na afloop van de opleiding Dwanginvordering ben je bekend met de verschillende handelingen die bij inning komen kijken. Zo kun je aanmaningen opmaken en verzenden, kun je dwangbevelen uitvaardigen en uitvoeren en kun je informatie controleren op juistheid. Daarnaast ben je op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied zoals de voorgenomen herziening van het beslag- en executierecht en de voorgenomen uitbreiding van artikel 18IW. Met je kennis van de relevante regelgeving kun je goed uitleggen wat je doet en waarom.

Aanpak

In deze opleiding maak je kennis met de processen rondom dwanginvordering en raak je bekend met actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied. De bijeenkomsten worden verzorgd door een docent die zelf actief is binnen het domein Inning. Je docent kan je daarom ook goed helpen de vertaling te maken van theorie naar praktijk.

Vooropleiding

Aan deze opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Deze opleiding verzorgen wij op HBO-niveau.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Doelgroep

Je bent een senior medewerker Innen bij de gemeente of je bent deurwaarder.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Aanmaning
  • Uitvaardiging en betekening dwang­bevelen
  • Bezwaar en beroep
  • Beslagen roerende zaken, onroerende zaken en onder derden
  • Openbare verkopingen
  • Zekerheidsrechten en vermogensrechten

Diploma

Het programma wordt afgerond met een digitaal examen, waarmee je aantoont dat je je kennis kunt toepassen. Als je dit met goed gevolg afrondt, ontvang je het diploma ‘Dwanginvordering’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Aanpak

De opleiding duurt 2 maanden. Deze dagopleiding heeft 6 lesdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Lesgeld
€ 1.769,-
Studiemateriaal
€ 100,-
Examenkosten
€ 210,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 150,-
Locatiekosten
€ 177,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.456,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Dwanginvordering

Verantwoord handelen bij vorderingen

1e startmoment

01-09-2021

Niveau

Training

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.