Dwanginvordering

Verantwoord handelen bij vorderingen

1e startmoment

12-01-2022

Niveau

Training

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als invorderingsambtenaar of deurwaarder rust er een grote verantwoordelijkheid op je schouders. Niet alleen dien je schulden te innen, je moet dit doen binnen de wettelijke kaders én met oog voor de schuldenaar. Omdat je bekend bent met het dossier en de betrokken partijen kun je verantwoorde en realistische afspraken maken over terugbetalingen. Met dit maatwerk zorg je ervoor dat alle betrokkenen zich gehoord voelen terwijl je zoekt naar een oplossing.

Jouw resultaat

Na afloop van de opleiding Dwanginvordering ben je bekend met de verschillende handelingen die bij inning komen kijken. Zo kun je aanmaningen opmaken en verzenden, kun je dwangbevelen uitvaardigen en uitvoeren en kun je informatie controleren op juistheid. Daarnaast ben je op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied zoals de voorgenomen herziening van het beslag- en executierecht en de voorgenomen uitbreiding van artikel 18IW. Met je kennis van de relevante regelgeving kun je goed uitleggen wat je doet en waarom.

Doelgroep

Je bent een senior medewerker Innen bij de gemeente of je bent deurwaarder.

Aanpak

In deze opleiding maak je kennis met de processen rondom dwanginvordering en raak je bekend met actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied. De bijeenkomsten worden verzorgd door een docent die zelf actief is binnen het domein Inning. Je docent kan je daarom ook goed helpen de vertaling te maken van theorie naar praktijk.

Vooropleiding

Aan deze opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Deze opleiding verzorgen wij op HBO-niveau.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Dwanginvordering

Verantwoord handelen bij vorderingen

1e startmoment

12-01-2022

Niveau

Training

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.