Subsidie HBO Bacheloropleidingen Techniek en ICT

Subsidie HBO Bacheloropleidingen Techniek en ICT

De personeelstekorten in de technische en ICT-sector zijn onverminderd groot. Dit dreigt de komende jaren zo te blijven. Daarom probeert de overheid met een subsidie tot € 10.000,- het volgen van een HBO Bacheloropleiding op het gebied van techniek en ICT aantrekkelijker te maken. Deze subsidie is van toepassing op de HBO Bachelor Technische Bedrijfskunde en de HBO Bachelor Informatica die Bestuursacademie Nederland aanbiedt in samenwerking met NCOI Opleidingen.

Tot € 10.000,- subsidie voor een volledige Bacheloropleiding

Bij voldoende studievoortgang ontvang je elk halfjaar een scholingsvoucher ter waarde van € 1.250,- van het ministerie van OCW. Voor je volledige Bacheloropleiding ontvang je in totaal € 10.000,-. Hierdoor betaal je zelf nog maar € 9.990,-!

Schrijf je in en wij doen de rest

Je hoeft je alleen maar in te schrijven voor de opleiding om gebruik te kunnen maken van deze subsidieregeling. Wij regelen de rest. Wel is het belangrijk dat je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Je hebt nog geen HBO Bachelor of Master afgerond in het bekostigd onderwijs.
  • Om toegelaten te kunnen worden tot een HBO Bachelor dien je in het bezit te zijn van een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. Heb je geen passend diploma, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Dan kun je een 21+ toets afleggen en op die manier mogelijk alsnog instromen.