Professional Master Strategische Samenwerking in Armoedebestrijding

Integraal armoede- en schuldenbeleid in onze netwerksamenleving

1e startmoment

02-12-2021

Niveau

Professional Master

Duur

9 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Veel Nederlanders worstelen met schulden. Kinderen groeien op in arme gezinnen. En armoede wordt vaak generatie op generatie doorgegeven. Tijd dus om er iets aan te doen. Maar welke strategische keuzes maak je bij het vormgeven van het armoede- en schuldenbeleid binnen je gemeente? Hoe krijg je in beeld welke aanverwante beleidsterreinen van belang zijn voor een integrale aanpak? En hoe maak je verbinding met de professionals op die terreinen? Het zijn enkele vragen waar je in deze Professional Master mee aan de slag gaat. Samen met de doelgroep, collega's van andere beleidsterreinen en belangen- en hulporganisaties geeft je vorm aan het beleid. Zo zorg je ervoor dat je tot een succesvolle aanpak komt in de gehele keten van armoedepreventie en -bestrijding.

Jouw resultaat

Na afloop van deze Professional Master weet je hoe de armoedebestrijding en schuldhulpverlening zich in de loop der jaren ontwikkeld heeft. Je weet welke taken bij de gemeenten liggen en welke bij het Rijk en begrijpt hoe het beleid is vormgegeven. Tijdens de bijeenkomsten en in je werkpraktijk heb je je netwerk verder uitgebreid en ontdekt hoe strategische samenwerkingen de hulpverlening kunnen verbeteren. Met deze nieuwe inzichten kun je in de praktijk aan de slag.

Doelgroep

Dit programma is ontwikkeld voor beleidsadviseurs en -regisseurs binnen de lokale overheid en hun ketenpartners die betrokken zijn bij het ontwikkelen en uitvoeren van het armoede- en schuldenbeleid. En die samen met de partners in de keten vorm willen geven aan de succesvolle aanpak van armoede in hun werkgebied.

Aanpak

Deze Professional Master is opgebouwd uit 3 Masterclasses waarin verschillende thema's aan bod komen. Onder leiding van ervaren docenten die zelf in de praktijk werkzaam zijn, verdiep je je niet alleen in het armoedebeleid en de schuldhulpverlening, maar kijk je ook naar de beleidsvorming. Door te netwerken vergroot je je inzichten en mogelijkheden tot samenwerking om armoede en schulden tijdig te signaleren en aan te pakken.

Incompany

Uiteraard kun je deze Professional Master ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Professional Master Strategische Samenwerking in Armoedebestrijding

Integraal armoede- en schuldenbeleid in onze netwerksamenleving

1e startmoment

02-12-2021

Niveau

Professional Master

Duur

9 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.