Methodische Aanpak Schoolverzuim

Een landelijke methode voor aanpak schoolverzuim

1e startmoment

10-12-2021

Niveau

Training

Duur

1 dag

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten voorkomen en/of tegengaan? Dan is deze training iets voor jou. De Methodische Aanpak Schoolverzuim biedt een stappenplan waarmee je als leerplichtambtenaar of RMC-medewerker op eenduidige wijze het schoolverzuim kunt aanpakken.

Jouw resultaat

Deze training stelt je in staat een stappenplan op te stellen voor het methodisch handelen bij de aanpak van schoolverzuim. Hierbij richt je je op preventie van voortijdig schoolverlaten en op het weer terugleiden naar school. Hierbij ken je het belang van ketensamenwerking bij een effectieve aanpak van schoolverzuim. Naast het oefenen met een stappenplan geven we extra aandacht aan het in kaart brengen van de ketenpartners die nodig zijn voor deze aanpak. Welke rol hebben deze partners? En hoe heb of neem je de regie bij het methodisch aanpakken van schoolverzuim?

Doelgroep

Je bent werkzaam als leerplichtambtenaar.

Aanpak

Tijdens deze training wordt theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Op deze manier wordt deze training optimaal afgestemd op de praktijk en kun je je kennis en vaardigheden direct toepassen binnen je werksituatie. Door de inbreng van praktijkvoorbeelden leer je van elkaar en leer je vaardigheden die je in de praktijk kunt toepassen. Zo krijg je voldoende handreikingen om samen met je ketenpartners schoolverzuim aan te pakken, weet je hoe te handelen in de verschillende fases en weet je je regierol op te pakken.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Methodische Aanpak Schoolverzuim

Een landelijke methode voor aanpak schoolverzuim

1e startmoment

10-12-2021

Niveau

Training

Duur

1 dag

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.