Bouwen en Wonen voor de Frontoffice

Basiskennis op het gebied van wonen en bouwen

1e startmoment

16-12-2021

Niveau

MBO niveau

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als medewerker bij het KCC, Publiekszaken, de frontoffice of gemeentebalie ben je veelal het eerste aanspreekpunt voor de burger bij vragen over bouwen en wonen. Je verstrekt informatie over aanvragen voor bouwvergunningen, procedures en de voortgang en geeft uitleg over het bestemmingsplan of de ontwikkelingen binnen de Omgevingswet. Het beantwoorden van al deze vragen en uitvoeren van ondersteunende werkzaamheden vraagt om kennis van en inzicht in de regelgeving die juist in deze opleiding aan bod komen.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training kun je de juiste informatie verstrekken over aanvragen die betrekking hebben op bouwen en wonen. Je kent de procedures en je kunt duidelijk uitleg geven over bestemmingsplannen.

Doelgroep

Je werkt bij het KCC, op de afdeling Publiekszaken of bij de frontoffice binnen een gemeente. Je wilt graag je kennis verbreden op het gebied van bouwen en wonen.

Aanpak

In deze training verdiep je je in uiteenlopende onderwerpen als de Omgevingswet, vergunningvrij bouwen en burenrecht. Je doet kennis op over bouw- en woongerelateerde regelingen, zodat je de burger die jou benadert verder kunt helpen. Aan de hand van concrete voorbeelden uit de praktijk maak je een praktische vertaling van de theorie naar de praktijk.

Vooropleiding

De training sluit aan op MBO-werk- en -denkniveau. Aan deze training worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Bouwen en Wonen voor de Frontoffice

Basiskennis op het gebied van wonen en bouwen

1e startmoment

16-12-2021

Niveau

MBO niveau

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.