Media en Social Media bij de Overheid

Haal alles uit uw mediaoptredens

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Weten hoe u digitale media effectiever kunt inzetten in het bereiken van uw maatschappelijke doelstellingen? Welke social-mediakanalen u kunt inzetten en met welk doel? Hoe u moet omgaan met de aandacht van de media? Hoe u de regie in een gesprek houdt? En hoe u overtuigend overkomt tijdens een interview? In deze unieke training leert u omgaan met de spotlight van de traditionele en nieuwe media. Zo gaat u aan de slag met uw interviewvaardigheden en ontdekt u de kansen en mogelijkheden van social media.

Uw resultaat

Na afloop kunt u onder alle omstandigheden de regie houden over uw boodschap. Zo weet u hoe u moet reageren op lastige, suggestieve en kritische vragen. Daarnaast weet u welke trends, ontwikkelingen en mogelijkheden in media voor u als overheid interessant zijn.

Doelgroep

U werkt bij de overheid en u wilt leren omgaan met de media. U bent bijvoorbeeld beleidsmedewerker, programmamanager, projectleider, communicatieadviseur of bestuurder.

Aanpak

Tijdens deze inspirerende training wordt theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Op deze manier wordt de training optimaal afgestemd op de praktijk en kunt u uw kennis en vaardigheden direct toepassen binnen uw werksituatie. Het programma wordt verzorgd door ervaren en deskundige docenten, die zelf in de praktijk werkzaam zijn.

Incompany

Uiteraard kunt u deze training ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Media en Social Media bij de Overheid’ van Bestuursacademie Nederland.

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wie zijn de media
 • Wat zijn de belangen van de media
 • Overvallen worden door de media
 • Omgaan met lastige en kritische vragen
 • Omgaan met suggestieve vragen
 • Omgaan met het uitlokken van reactie
 • Initiatief nemen, terugpakken en behouden
 • Voet bij stuk houden: 'geen commentaar'
 • Spreken binnen het eigen beleidsterrein
 • Helder, kort en bondig spreken
 • Afspraken maken over publicatie
 • Do's en don’ts van social media
 • Checken van nieuws/feiten
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 1 dag.

 • 20 september 2019
 • 18 november 2019
 • 11 februari 2020
 • 7 mei 2020

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 695,-
Trainingsmateriaal: € 30,-
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Media en Social Media bij de Overheid

Haal alles uit uw mediaoptredens

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.