Werken met het Overheidsontwikkelmodel

Direct van start met de ontwikkeling van uw organisatie

Vakgebied

Bedrijfsvoering

Opleidingsniveau

HBO niveau

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Overheidsorganisaties tonen veel initiatief als het gaat om het verbeteren van de kwaliteit van de bedrijfsvoering en de dienstverlening. Het ontbreekt echter vaak aan een kader, waarin de verschillende kwaliteitsinitiatieven geplaatst kunnen worden. Daardoor raakt het inzicht in de samenhang van de verschillende initiatieven en de bedrijfsvoeringsaspecten zoek. Het Overheidsontwikkelmodel en deze opleiding bieden het kader om deze initiatieven en aspecten met elkaar te verbinden. U brengt helder in kaart op welke punten de kwaliteit van de organisatie en de resultaten van de bedrijfsvoering verbeterd kunnen worden. Na deze opleiding kunt u in uw eigen werkomgeving direct aan de slag met de kennis die u heeft opgedaan.

Doelgroep

U bent leidinggevende, beleids-/stafmedewerker of medewerker kwaliteitsmanagement.

Doel en opzet

In deze opleiding maakt u op een praktische en toepasbare wijze kennis met het Overheidsontwikkelmodel. U krijgt zicht op de verschillende aandachtsgebieden en leert deze vertalen naar uw eigen organisatie. U heeft een gedegen kennis van het managementmodel en (her)kent de aandachtsgebieden en ontwikkelingsfases die worden gehanteerd. U ontwikkelt inzicht in de wijze waarop het model in de praktijk wordt toegepast, op welk moment het gebruik van het model nuttig kan zijn en waar u op moet letten als u het model in uw eigen organisatie wilt gebruiken.

Werken met het Overheidsontwikkelmodel heeft een sterk interactief en praktisch karakter. Vanuit de theorie kunt u makkelijk een vertaalslag naar de praktijk maken. De aandachtsgebieden van het Overheidsontwikkelmodel staan in de opleiding centraal. Daarmee zult u uitgebreid kunnen oefenen.

Incompany

Uiteraard kunt u dit programma ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Achtergronden en definities van het Overheidsontwikkelmodel
  • Methode en werkwijze van het ­Overheidsontwikkelmodel
  • Aandachtsgebieden en ontwikkelingsfases
  • Bepalen van succesbepalende factoren voor uw organisatie
  • Verbeteren en besturen
  • Verankeren in de organisatie

Diploma

De opleiding sluit u af met een praktijkgerichte opdracht. Bij een voldoende beoordeling ontvangt u het diploma ‘Werken met het Overheidsontwikkelmodel’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Datum en plaatsen

Deze opleiding duurt 3 maanden. U heeft 4 lesdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Lesgeld: € 1.929,-
Studiemateriaal: € 50,-
Examenkosten: € 195,-
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt dit programma ook in 3 termijnen betalen.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Werken met het Overheidsontwikkelmodel

Direct van start met de ontwikkeling van uw organisatie

Vakgebied

Bedrijfsvoering

Opleidingsniveau

HBO niveau

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.