Werken met het Overheidsontwikkelmodel

Direct van start met de ontwikkeling van uw organisatie

Direct van start met de ontwikkeling van uw organisatie
Human Resources Management en Organisatieontwikkeling (Vak)opleiding
3 Maanden Dag 1 Regio Bekijk kostenspecificatie
Download brochureKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Overheidsorganisaties tonen veel initiatief als het gaat om het verbeteren van de kwaliteit van de bedrijfsvoering en de dienstverlening. Het ontbreekt echter vaak aan een kader, waarin de verschillende kwaliteitsinitiatieven geplaatst kunnen worden. Daardoor raakt het inzicht in de samenhang van de verschillende initiatieven en de bedrijfsvoeringsaspecten zoek. Het Overheidsontwikkelmodel en deze opleiding bieden het kader om deze initiatieven en aspecten met elkaar te verbinden. U brengt helder in kaart op welke punten de kwaliteit van de organisatie en de resultaten van de bedrijfsvoering verbeterd kunnen worden. Na deze opleiding kunt u in uw eigen werkomgeving direct aan de slag met de kennis die u heeft opgedaan.

Doelgroep

U bent leidinggevende, beleids-/stafmedewerker of medewerker kwaliteitsmanagement.

Doel en opzet

In deze opleiding maakt u op een praktische en toepasbare wijze kennis met het Overheidsontwikkelmodel. U krijgt zicht op de verschillende aandachtsgebieden en leert deze vertalen naar uw eigen organisatie. U heeft een gedegen kennis van het managementmodel en (her)kent de aandachtsgebieden en ontwikkelingsfases die worden gehanteerd. U ontwikkelt inzicht in de wijze waarop het model in de praktijk wordt toegepast, op welk moment het gebruik van het model nuttig kan zijn en waar u op moet letten als u het model in uw eigen organisatie wilt gebruiken.

Werken met het Overheidsontwikkelmodel heeft een sterk interactief en praktisch karakter. Vanuit de theorie kunt u makkelijk een vertaalslag naar de praktijk maken. De aandachtsgebieden van het Overheidsontwikkelmodel staan in de opleiding centraal. Daarmee zult u uitgebreid kunnen oefenen. U rondt de opleiding af met een moduleopdracht.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen. De opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Afhankelijk van uw vooropleiding en werkervaring moet u rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per dagbijeenkomst.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op onze exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie, vindt u in onze moderne online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medecursisten en docent.

Incompany

Uiteraard kunt u deze opleiding ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Achtergronden en definities van het Overheidsontwikkelmodel
  • Methode en werkwijze van het ­Overheidsontwikkelmodel
  • Aandachtsgebieden en ontwikkelingsfases
  • Bepalen van succesbepalende factoren voor uw organisatie
  • Verbeteren en besturen
  • Verankeren in de organisatie

Diploma

De opleiding sluit u af met een praktijkgerichte opdracht. Bij een voldoende beoordeling ontvangt u het diploma ‘Werken met het Overheidsontwikkelmodel’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. U heeft 4 lesdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij Bestuursacademie Nederland kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

Bestuursacademie Nederland is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2018 Dag Woensdag Utrecht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2019 Dag Woensdag Utrecht
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld € 35,-
Cursusgeld € 1.929,-
Studiemateriaal € 50,-
Examenkosten € 195,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 100,-
Locatiekosten € 118,-
Reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 2.442,-

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Cursusgeld: € 1.929,-
Studiemateriaal: € 50,-
Examenkosten: € 195,-
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren