Mail door

Nationale Juridische Bijscholingsdag

Uw kennis weer up-to-date

Vakgebied

Bedrijfsvoering

Opleidingsniveau

Actualiteitendag

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u op de hoogte zijn van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en bijzondere wetten? Tijdens deze bijscholingsdag komen tal van onderwerpen uitgebreid aan de orde. Deze onderwerpen worden bepaald door de actualiteit van het moment van uitvoering. Hetzelfde geldt voor wetswijzigingen en jurisprudentie.

Uw resultaat

Na afloop bent u op de hoogte van recente en toekomstige ontwikkelingen met betrekking tot de Awb, APV en de bijzondere wetten. Ook kent u de wijzigingen in wet- en regelgeving en jurisprudentie. Bovendien weet u welke consequenties dit heeft voor de praktijk en het opstellen van nieuw beleid.

Doelgroep

U werkt als juridisch (beleids)medewerker bij de (lokale) overheid en wilt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Awb. Of u houdt zich bezig met de uitvoering, implementatie of handhaving van de APV en bijzondere wetten.

Aanpak

Tijdens deze bijscholingsdag behandelen we vanuit een praktische invalshoek de actuele stand van zaken met betrekking tot de Awb, APV en bijzondere wetten. Er is voldoende gelegenheid voor het bespreken van vragen en casuïstiek. Bovendien kunt u ervaringen uitwisselen met collega’s en professionals uit het werkveld.

Incompany

Uiteraard kunt u deze training ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Nationale Juridische Bijscholingsdag’ van Bestuursacademie Nederland.

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Recente en toekomstige ontwikkelingen Awb, APV en bijzondere wetten
  • Jurisprudentie Awb, APV en bijzondere wetten
  • Inbreng van eigen casuïstiek
  • Praktische aandachtspunten voor beleid en uitvoering
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 1 dag. Zie voor de actuele lesdata de website.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 499,50
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Nationale Juridische Bijscholingsdag

Uw kennis weer up-to-date

Vakgebied

Bedrijfsvoering

Opleidingsniveau

Actualiteitendag

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.