Professionele Gesprekken in het Sociaal Domein

Stevige basis voor een goed gesprek

Vakgebied

Sociaal Domein

Opleidingsniveau

HBO niveau

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Iedereen moet meedoen in de samenleving. Dat is het uitgangspunt van de ontwikkeling binnen het sociaal domein. Dat vraagt om een nieuwe manier van denken en doen en een nieuwe vorm van gesprekken voeren. In deze opleiding ontwikkelt u de vaardigheden om sensitief, creatief, oplossingsgericht en vasthoudend het gesprek aan te gaan. Een opleiding die u als een verrijking zult ervaren, voor uw werk en voor uzelf.

Doelgroep

U bent werkzaam in het sociaal domein en voert cliëntgerichte gesprekken.

Aanpak

In de opleiding staat het vraaggericht werken centraal: samen zoeken naar oplossingen. Na afloop van deze opleiding weet u wat de uitgangspunten zijn bij het houden van een goed gesprek vanuit persoonskenmerken, behoeften en eigen mogelijkheden van de cliënt. U voert samen met de cliënt op een professionele wijze gesprekken. Daarnaast kunt u de zorgvraag van cliënten analyseren en biedt u maatwerk. Bovendien kent u de eisen die aan de registratie of verslaglegging van deze gesprekken zijn gesteld.

Naast het verwerven van kennis en inzicht wordt sterk de nadruk gelegd op de uitvoering van werkzaamheden in de dagelijkse praktijk. Aan de hand van oefeningen en praktijkgerichte opdrachten gaat u gesprekken voeren. U leert door te doen.

Incompany

Uiteraard kunt u deze opleiding ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

Tijdens deze opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Onderdelen van een goed gesprek
  • Thomas-Kilmann-instrument
  • Vraagverheldering toepassen
  • Klantbenadering vanuit klantbehoefte
  • Oplossingen, verslaglegging en praktijk
  • Zoeken naar de oplossingen met de cliënt (netwerk, vrijwilligers en professionele inzet)
  • Eisen van gespreksverslaglegging
  • Zorgvuldigheid, volledigheid en ­transparantie voor overdracht
  • Ethiek

Diploma

U sluit de opleiding af met een mondeling examen. Heeft u dit examen succesvol afgerond, dan ontvangt u het diploma ‘Professionele Gesprekken in het Sociaal Domein’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

De opleiding duurt 2 maanden. Deze dagopleiding heeft 3 lesdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 1.069,-
Trainingsmateriaal: € 50,-
Examenkosten: € 260,-
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Professionele Gesprekken in het Sociaal Domein

Stevige basis voor een goed gesprek

Vakgebied

Sociaal Domein

Opleidingsniveau

HBO niveau

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.