Professionele Gesprekken in het Sociaal Domein

Stevige basis voor een goed gesprek

Nieuwe manier van gesprekken voeren
(Vak)opleiding
2 Maanden Dag 8 Regio's Bekijk kosten
Download brochureKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Iedereen moet meedoen in de samen­leving. Dat is het uitgangspunt van de ­ontwikkeling binnen het sociaal domein. Dat vraagt om een nieuwe manier van ­denken en doen en nieuwe vorm van gesprekken voeren. In deze opleiding ontwikkelt u de vaardigheden om sensitief, creatief, oplossingsgericht en vasthoudend het gesprek aan te gaan. Een opleiding die u als een verrijking zult ervaren, voor uw werk en voor uzelf.

Doelgroep

U bent werkzaam in het sociaal domein en voert cliëntgerichte gesprekken.

Doel en opzet

In de opleiding staat het vraaggericht werken centraal: samen zoeken naar oplossingen. Na afloop van deze opleiding weet u wat de uitgangspunten zijn bij het houden van een goed gesprek vanuit persoonskenmerken, behoeften en eigen mogelijkheden van de ­cliënt. U voert samen met de ­cliënt op een ­professionele wijze gesprekken. Daarnaast kunt u de zorgvraag van cliënten analyseren en biedt u maatwerk. Bovendien kent u de eisen die aan de registratie of verslaglegging van deze gesprekken zijn gesteld.

Naast het verwerven van kennis en inzicht wordt in de opleiding sterk de nadruk gelegd op het zelfstandig leren uitvoeren van werkzaamheden in de dagelijkse praktijk. Aan de hand van oefeningen en praktijkgerichte opdrachten gaat u gesprekken voeren en leert u door te doen.

Voorbereiding en studiebelasting

Afhankelijk van uw vooropleiding en werk­ervaring moet u rekening houden met een ­studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per dagbijeenkomst.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen vooropleidingseisen. De opleiding wordt op HBO-niveau verzorgd.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie, vindt u in onze moderne online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medecursisten en docent.

Studieprogramma

Programma

In deze opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Onderdelen van een goed gesprek
  • Thomas-Kilmann-instrument
  • Vraagverheldering toepassen
  • Klantbenadering vanuit klantbehoefte
  • Oplossingen, verslaglegging en praktijk
  • Zoeken naar de oplossingen met de cliënt (netwerk, vrijwilligers en ­p­rofessionele inzet)
  • Eisen van gespreksverslaglegging
  • Zorgvuldigheid, volledigheid en ­transparantie voor overdracht
  • Ethiek

Diploma

U sluit de opleiding af met een mondeling examen. Heeft u dit examen succesvol afgerond, dan ontvangt u het diploma ‘Professionele Gesprekken in het Sociaal Domein’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 2 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. Deze dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij Bestuursacademie Nederland kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

Bestuursacademie Nederland is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Dinsdag Amsterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Dinsdag Arnhem

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Dinsdag Den Haag

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Dinsdag Eindhoven

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Dinsdag Groningen

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Dinsdag Rotterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Dinsdag Utrecht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Dinsdag Zwolle
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Cursusgeld: € 999,-
Studiemateriaal: € 50,-
Examenkosten: € 260,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.