De Speech

Professionaliseer uw vaardigheden als speechschrijver

Verdiepen in de juridische aspecten van de griffie?
(Vak)opleiding
2 Dagen Dag 1 Regio
Download brochureKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Het takenpakket van de medewerker Kabinetszaken is divers en verschilt per gemeente. Naast de ontvangst van belangrijke gasten of het fungeren als vraagbaak, behoort het voorbereiden en schrijven van een speech ook tot uw dagelijks werk. Maar welke eisen worden er aan een goede speech gesteld? Hoe zorgt u voor structuur in wat er gezegd moet worden? Hoe gaat u om met interactie uit het publiek, de locatie en ruis? Deze training biedt u de handvatten om deze vaardigheden te ontwikkelen. Daarna schrijft u speeches waarnaar van begin tot eind met aandacht wordt geluisterd.

Uw resultaat

Na afloop van deze training kent u de elementen van een goede speech en weet u waar u rekening mee moet houden om de boodschap bij de doelgroep te laten beklijven. U kunt in uw speech inhoud en structuur aanbrengen en weet hoe u een spreekschema moet opstellen.

Doelgroep

U bent in uw gemeente betrokken bij de ondersteuning en advisering van uw burgemeester. U werkt bijvoorbeeld op de afdeling Kabinetszaken, Externe betrekkingen, Communicatie of het Bestuurssecretariaat.

Aanpak

De training kent een interactieve opzet. Een actieve houding is hiervoor noodzakelijk. De onderwerpen worden praktijkgericht behandeld en gerelateerd aan uw eigen praktijksituatie. De onderlinge uitwisseling van ervaringen heeft een positief effect op het leerproces. Daardoor zult u deze training als heel inspirerend ervaren.

Studieprogramma

Programma

In de training worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Inleiding
  • Zakelijke communicatie: eisen, doelen en behoeften
  • Wie schrijft en wie presenteert
  • Inhoud en structuur
  • Duur en lengte: het spreekschema
  • Eisen aan de speech: succesfactoren en afbreukrisico
  • Praktijkvoorbeelden structuur: zeg wat u gaat zeggen, zeg het en zeg wat u heeft gezegd
  • Omgeving: interactie met het publiek, de locatie en ruis
  • Verbale en non-verbale communicatie
  • Presentatietechnieken oefenen en intervisie

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat van deelname ‘De Speech’ van Bestuursacademie Nederland. Deze training is onderdeel van de training Medewerker Kabinetszaken.

Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 2 dagen.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij Bestuursacademie Nederland kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

Bestuursacademie Nederland is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Donderdag Regio Utrecht
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld € 35,-
Trainingskosten € 999,-
Trainingsmateriaal € 30,-
Locatiekosten € 59,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 50,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.173,-

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 999,-
Trainingsmateriaal: € 30,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.