Illegaal Grondgebruik

Praktisch inzicht in illegaal grondgebruik

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heeft u het ook weleens meegemaakt dat er bij een meting ineens honderden kubieke meters publieke grond achter hekken verdwenen zijn? Of dat er stukken openbaar groen aan een tuin zijn vastgeplakt? Als dit gebeurt zonder dat dit administratief en juridisch geregeld is, is er sprake van illegaal grondgebruik. Het is dan van belang te weten of u moet handhaven of dat legaliseren een betere oplossing is. Maar hoe weet u dat? Dat leert u in deze korte, boeiende training van 1 dag.

Uw resultaat

Na afloop van deze training weet u wanneer bij illegaal grondgebruik handhaven of legaliseren de beste optie is. Ook weet u dat het ‘spook van de verjaring’ vaak verjaagd kan worden. Zo makkelijk kan men namelijk geen beroep doen op verjaring. Een gemeente, waterschap of provincie die alert is en zich goed voorbereidt, kan veel grond terugkrijgen of fatsoenlijk legaliseren. Na afloop bent u dan ook op de hoogte van verschillende methoden van legalisering.

Doelgroep

U bent technisch, juridisch of beleidsmatig betrokken bij handhaving, het beheer van de openbare ruimte en/of grondzaken. Enige juridische kennis is wenselijk voor een goed begrip van de privaatrechtelijke thema’s.

Aanpak

Op deze dag gaan praktijk en theorie hand in hand. Een grondige analyse van de jurisprudentie wordt direct toegepast op de dagelijkse praktijk. De onderwerpen zullen op interactieve wijze worden behandeld waarbij een actieve houding van de deelnemers wordt gevraagd.

Incompany

Uiteraard kunt u deze training ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Handhaven van illegaal grondgebruik
  • Legaliseren van grondgebruik
  • Jurisprudentie
  • Beginselplicht tot handhaving
  • Privaatrechtelijke handhaving
  • Risico’s van het onjuist toepassen van het staatssteunrecht

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Illegaal Grondgebruik’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 1 dag.

  • 7 oktober 2019
  • 7 januari 2020
  • 6 april 2020
  • 23 juni 2020

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 529,-
Trainingsmateriaal: € 30,-
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Illegaal Grondgebruik

Praktisch inzicht in illegaal grondgebruik

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.