Gegevensverstrekking, Verzoeken en Documenten

Onderdeel van de opleiding MLO Burgerzaken

Verbreed uw kennis als ervaren medewerker Burgerzake
Burgerzaken (Vak)opleiding
3 Maanden Dag 8 Regio's Bekijk kostenspecificatie
Download brochureDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Bent u als ervaren medewerker op de afdeling Burgerzaken belast met de verstrekking van gegevens uit de basisadministratie personen? Dan weet u dat burgers van u verwachten dat u hun verzoeken vakkundig en professioneel behandelt. In deze opleiding krijgt u praktische handvatten en relevante kennis om uw functie nog efficiënter en klantgerichter uit te kunnen voeren. Ervaren docenten uit de praktijk verzorgen de opleiding en helpen u de vertaling naar de praktijk te maken.

Doelgroep

U bent werkzaam binnen de gemeentelijke organisatie en heeft enige jaren ervaring op het gebied van Burgerzaken, waarbij de meest voorkomende werkzaamheden op dit gebied al bekend zijn.

Vooropleiding

U heeft minimaal 2 jaar ervaring binnen het vakgebied Burgerzaken of u bent in het bezit van het diploma BOBZ. Deze opleiding sluit aan op MBO-werk- en -denkniveau.

Doel en opzet

Deze opleiding geeft een verdieping op de gegevensverstrekking uit de BRP (verstrekkingen uit de BRP, het behandelen van verzoeken (bijvoorbeeld een naamswijziging) en het verstrekken van documenten zoals rijbewijzen en afschriften van de burgerlijke stand. Aan de hand van zelf ingebrachte casuïstiek gaat u onder begeleiding van een ervaren docent met deze onderwerpen aan de slag. Hierdoor kunt u aan het einde van de opleiding uw kennis en nieuw verworven inzichten direct uitvoeren in uw eigen werkomgeving. Deze opleiding is tevens onderdeel van de opleiding MLO Burgerzaken.

Voorbereiding en studiebelasting

Afhankelijk van uw vooropleiding en werkervaring moet u rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 6-8 uur per dagbijeenkomst.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie vindt u in onze online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medestudenten en docent.

Studieprogramma

Programma

In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

Gegevensverstrekking

  • Gegevensverstrekking uit de BRP (verstrekkingen, procesrecht, verzoeken enzovoort)
  • Klantgerichte informatieverstrekking

Verzoeken

  • Identificatie van de verzoeker
  • Naturalisatie en optie
  • Verzoeken vanuit het buitenland
  • Verzoeken van gerechtsdeurwaarders, advocaten of notarissen

Verstrekken documenten

  • Reisdocumenten en rijbewijzen
  • Uittreksels en afschriften van de burgerlijke stand
  • Verklaring omtrent gedrag

Diploma

De opleiding wordt afgerond met een digitaal examen. Als u dit met goed gevolg afrondt, ontvangt u het diploma ‘Gegevensverstrekking, Verzoeken en Documenten’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. Deze dagopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld € 35,-
Cursusgeld € 1.329,-
Studiemateriaal € 200,-
Examenkosten € 195,-
Arrangementen (F&B, niet verrekenbare BTW) € 150,-
Locatiekosten € 177,-
Reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 2.101,-

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Cursusgeld: € 1.299,-
Studiemateriaal: € 200,-
Examenkosten: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.