Algemene Wet Bestuursrecht en P&O Verdieping

Inzicht in de Awb voor uw HR-beleid

Personeelsbeleid afstemmen op de veranderende organisatie!
Human Resources Management en Organisatieontwikkeling (Vak)opleiding
1 Dag Dag 8 Regio's Bekijk kostenspecificatie
Download brochureKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Veel gemeenten hebben te maken met vraagstukken rondom bijvoorbeeld boventalligheid en re-integratieprojecten. Daarnaast hebben ook thema’s als nieuwe functiehuizen, aanstelling in algemene dienst en de flexibilisering van de cao hun weerslag op de organisatie. Voor u als personeelsadviseur is het daarom van belang inzicht te hebben in de Awb. In deze training krijgt u niet alleen de basiskennis aangereikt over de Awb, maar legt u vooral de relatie tussen de Awb en uw eigen HR-praktijk. Wat u leert, kunt u direct in uw eigen werksituatie toepassen. Dat maakt deze training extra aantrekkelijk.

Uw resultaat

Na deze training bezit u in hoofdlijnen kennis van de Awb. U kunt de relatie leggen tussen de Awb en relevante thema’s uit uw P&O-praktijk, zoals het voorbereiden en nemen van rechtspositionele besluiten.

Doelgroep

U bent een ervaren personeelsadviseur, die beschikt over actuele basiskennis van rechtspositie en arbeidsvoorwaarden. U wilt proactief omgaan met de huidige en toekomstige vraagstukken op het gebied van humanresourcesmanagement binnen de lokale overheid.

Aanpak

Tijdens deze training wordt theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Op deze manier wordt de training optimaal afgestemd op de praktijk en kunt u uw kennis en vaardigheden direct toepassen binnen uw werksituatie. Wij werken met uw eigen casuïstiek. Daaraan voegen wij onze ervaringen toe.

Studieprogramma

Programma

In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Bijzondere aspecten van de Awb in de P&O-praktijk; vaststellingsovereenkomsten, kennisname van het P-dossier, verjaring
  • Bezwarenprocedure vanuit de werkgeverspraktijk
  • Beroep en hoger beroep

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Algemene Wet Bestuursrecht en P&O Verdieping’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 1 dag.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij Bestuursacademie Nederland kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

Bestuursacademie Nederland is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Maandag Regio Amsterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Maandag Regio Eindhoven

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Maandag Regio Rotterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Maandag Regio Utrecht

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Maandag Regio Zwolle

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Maandag Regio Den Haag

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Maandag Regio Arnhem

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Maandag Regio Groningen
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld € 35,-
Trainingskosten € 499,-
Trainingsmateriaal € 50,-
Locatiekosten € 29,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 25,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 638,50

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 499,-
Trainingsmateriaal: € 50,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.