HBO Juridische Basisvaardigheden

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau

Vakgebied

Bedrijfsvoering

Opleidingsniveau

HBO niveau

Studievormen

Zaterdag

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

U wilt zich voor uw werk juridische basisvaardigheden aanmeten. Dan maakt u met dit HBO-programma een goede keuze. U leert over juridisch taalgebruik, zodat u eenvoudig begrijpt waar juridische kwesties om draaien. Daarnaast leert u dossiers opbouwen met aandacht voor de privacy van betrokken partijen. Door uw nauwkeurige en mensgerichte aanpak bent u een aanwinst voor uw bedrijf. Zo zet u met dit programma een volgende stap in uw carrière. Dit programma wordt uitgevoerd door onze businesspartner NCOI.

Doelgroep

U heeft in uw werk te maken met juridische zaken en wilt zich hier enkele basisvaardigheden van eigen maken. Ook als u wilt gaan werken in een ondersteunende administratieve functie op juridisch gebied is dit HBO-programma geschikt voor u.

Doel en opzet

In 2 modules ontwikkelt u basisvaardigheden op juridisch gebied. U maakt kennis met juridische begrippen en leert juridische bronnen raadplegen. Hierdoor bent u in staat informatie niet alleen te begrijpen, maar kunt u er ook op een zakelijke manier over corresponderen. Omdat juridische kwesties vaak vertrouwelijk zijn en een relatief lange looptijd kunnen hebben, is het van belang dat u gegevens over verschillende zaken netjes kunt opbergen.

De bijeenkomsten worden verzorgd door docenten uit de praktijk. Zij stimuleren u het geleerde direct in uw eigen werk toe te passen. Met vragen kunt u altijd bij hen terecht. Door hun ervaring in het vakgebied zijn zij uitstekende gesprekspartners.

Tijdens het programma heeft u ook toegang tot onze moderne leeromgeving. Hierin vindt u alles wat u voor uw studie nodig heeft.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Diploma

U sluit beide modules af met een praktijkgerichte opdracht. Heeft u voor beide onderdelen een voldoende beoordeling behaald, dan ontvangt u het diploma ‘HBO Juridische Basisvaardigheden’.

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

Juridische vaardigheden

(4 bijeenkomsten)

 • Lezen en interpreteren van regelgeving en rechtspraak
 • Gebruik van juridische bronnen
 • Juridisch taalgebruik
 • Schriftelijke vaardigheden
 • Lezen en begrijpen jurisprudentie
 • Gebruik juridische database

Juridisch dossiermanagement

(4 bijeenkomsten)

 • Opzetten van een juridisch dossier
 • Voorbereiding op de procesvoering
 • Privacybewaking
 • Termijnmanagement
 • Termijnbewaking
 • Digitalisering in de juridische praktijk
 • Digitaal dossiermanagement
 • Werk en tijd organiseren
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning

  Data en plaatsen

  Dit programma duurt 6 maanden. Het programma wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagvariant heeft 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondvariant heeft 8 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt dit programma ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie E-learning voor meer informatie).

  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie

  Kosten zaterdag variant, bij betaling in 1 termijn

  Studiekosten: Inschrijfgeld
  € 100,-
  Studiekosten: Lesgeld
  € 2.190,-
  Overige kosten: Studiemateriaal
  € 300,-
  Studiekosten: Examenkosten
  € 390,-
  Overige kosten: Arrangementen (Food & Beverage)
  € 100,-
  Overige kosten: Reprorechten
  € 15,-
  Totaalprijs (exclusief BTW)
  € 3.095,-

  Locatie- en arrangementskosten 

  Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

  Reprorechten en hand-outs 

  Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

  Btw 

  Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

  Betaalt je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

  De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

  HBO Juridische Basisvaardigheden

  Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau

  Vakgebied

  Bedrijfsvoering

  Opleidingsniveau

  HBO niveau

  Studievormen

  Zaterdag

  Erkenning

  Meer informatie

  Download brochure

  Wil je dit met iemand delen?

  Mail door

  Heb je vragen?

  Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

  Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

  Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
  Zien we je dan?

  Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

  Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.