Rotterdam begeleidt nieuwkomers in Wet inburgering 2021

Thema's

Thema's

Rotterdam begeleidt nieuwkomers in Wet inburgering 2021

De Wet inburgering 2021 is begin dit jaar in werking getreden. Rotterdam heeft haar medewerkers getraind om de nieuwe wet- en regelgeving toe te passen en te integreren in het Rotterdams inburgeringsbeleid. Lees hieronder hoe zij zich hebben voorbereid.
 

Een goede training is de basis voor verandering

De Wet inburgering 2021 zorgt ervoor dat nieuwkomers in Nederland sneller en volwaardig kunnen meedoen in onze maatschappij. In de Wet inburgering 2021 is het begeleiden van de nieuwkomer één van de belangrijkste taken van de gemeente. Door een goede begeleiding kan de inburgeringsplichtige eerder aan het werk en is hij/zij sneller economisch zelfstandig.
Om deze wet goed toe te kunnen passen, worden er bepaalde competenties gevraagd van medewerkers. Gemeente Rotterdam heeft haar medewerkers opgeleid om de Wet inburgering 2021 direct goed toe te kunnen passen. Wij hebben als Bestuursacademie Nederland met behulp van een incompanytraject hier een waardevolle bijdrage aan kunnen leveren met onze trainingen op het gebied van deze wet.
 

Op maat en praktijkgericht

Medewerkers die inburgeringsplichtigen begeleiden in de hele keten namen deel aan het incompanytraject. Ze namen deel aan de eendaagse training waarin de basiskennis van de Wet inburgering 2021 onder de loep werd genomen. De training is op maat gemaakt met de opdrachtgever en het Rotterdams inburgeringsbeleid is erin opgenomen. We brachten ook de regierol van de medewerker onder de aandacht.
Voor een aantal medewerkers is er ook een verdiepende training georganiseerd. In deze training kregen de medewerkers onder andere meer uitleg over het opstellen van een plan voor inburgering en participatie (PIP). De nieuwkomer in zijn of haar kracht zetten stond hierbij centraal. Daarnaast is er ingezoomd op gespreksvaardigheden en is er geoefend met moeilijke situaties uit de praktijk. Hiervoor zijn acteurs ingezet om reële praktijksituaties te simuleren.
 

Klaar om nieuwkomers succesvol te activeren

Gemeente Rotterdam heeft inmiddels het opleidingstraject succesvol afgerond. Zij hebben positieve feedback gegeven over de trainingen en hebben de praktijkgerichte kennis direct kunnen gebruiken. Naast de basiskennis zijn de medewerkers tevens gemotiveerd om de nieuwkomer te activeren en zelfstandigheid aan te moedigen.
 

Een praktijkgericht maatwerkprogramma voor jouw organisatie

Is er binnen jouw organisatie ook behoefte aan professionele kennis en vaardigheden op het gebied van de Wet inburgering 2021 of een ander relevant onderwerp? Bestuursacademie Nederland kan je helpen met het samenstellen van een praktijkgericht opleidingstraject op maat. We kijken samen naar jouw organisatie en de wensen voor een succesvol opleidingstraject. Voor vragen of het plannen van een vrijblijvende afspraak kun je ons telefonisch bereiken via 035 – 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.
 
Wil jij individueel een training volgen met betrekking tot de Wet inburgering 2021? Wij bieden ook voor individuen en particulieren trainingen aan. Leer de basiskennis voor de Wet inburgering 2021 en wees goed voorbereid op de verantwoordelijkheden die er bij komen kijken met onze training Wet Inburgering 2021 – E-learning.
Nog meer verdiepen in de regelgeving? Met onze training Nieuwe Wet Inburgering Verdieping leer je onder andere hoe je kunt samenwerken met andere instanties en weet je de regie te houden om de inburgering goed te laten verlopen. Vragen of hulp nodig bij het kiezen van een training? Je kunt onze opleidingsadviseurs telefonisch bereiken via 035 – 7 604 850 of per mail via info@bestuursacademie.nl.

Thema's

Thema's