De strijd om de titel Jonge én Ervaren Ambtenaar van het Jaar 2022

Thema's

Thema's

De strijd om de titel Jonge én Ervaren Ambtenaar van het Jaar 2022

Volgende maand is de finale van de JAvhJ-verkiezing 2022. Dit jaar gaat de titel naar de Jonge én Ervaren Ambtenaar van het Jaar. Want ook als je jong bent, kun je al veel ervaring hebben! We geven je een update over de wedstrijd tot nu toe. 
 

De strijd tot nu toe

Nadat begin oktober uit alle aanmeldingen tien kandidaten werden gekozen, organiseerden wij voor de geselecteerde jonge ambtenaren een boeiende workshop. Onder begeleiding van trainer Hans Spiegelaar leerden de kandidaten hoe zij een pakkende speech schrijven. Vervolgens was er een selectiedag waarop ze inhoudelijke opdrachten moesten uitvoeren. Hieruit werden drie finalisten gekozen. 

Als laatste voorbereiding op de spannende finale volgden de finalisten onze workshop Personal Branding, waarin Alex van der Weide (expert op het gebied van branding) ze liet ontdekken wat hen MerkWaardig maakt: Wat doen de finalisten anders dan anderen? Wat is hun authentieke kracht? En waarom doen ze eigenlijk wat ze doen? Dit vertaalden de jonge ambtenaren naar een krachtige pitch die ze zullen inzetten om de titel Jonge én Ervaren Ambtenaar van het Jaar 2022 te bemachtigen. 
 

De finalisten

  • Marc Wessels

Als communicatieadviseur bij het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden zoekt Marc de verbinding tussen overheidsprofessionals en burgers, zodat zij samen de maatschappelijke opgaven kunnen aanpakken. Want de overheid kan het niet alleen oplossen! Hij werkt daarvoor veel samen met gemeenten aan projecten die plaatsvinden bij mensen ‘in de achtertuin’. Marc durft te vernieuwen en dingen anders te doen, met als doel om Nederland iedere dag een beetje mooier te maken. 

  • Martin Chaigneu

Ideeën afkomstig van inwoners samen met hen tot uitvoer brengen, daar is Martin heel goed in. Als Adviseur Gezonde Leefomgeving bij gemeente Utrecht brengt hij de helft van zijn tijd door in de wijk. Vervolgens neemt hij bij het schrijven van beleid alles mee wat hij in de wijk heeft gezien. Zo werkt Martin mee aan het verbeteren van de volksgezondheid en gaat hij onder andere eenzaamheid bij nieuwe bewoners tegen.

  • Michelle Kames

Michelle werkt bij gemeente Den Haag als Senior Opgavemanager Werken en Ontmoeten en leidt haar gemeente in de transitie naar het Nieuwe Werken en datagedreven werken. Hierbij zorgt ze ervoor dat het menselijke met het zakelijke verbonden wordt en maakt ze het onmogelijke mogelijk. Dat doet ze door het creëren van verbinding tussen diverse afdelingen, door grenzen te verleggen en door verschillende perspectieven te bieden aan de organisatie. 

In de video’s op www.futur.nl/javhj stellen de finalisten zichzelf voor en vertellen ze je waarom zij moeten winnen.
 

De finale van de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2022-verkiezing

De winnaar of winnares wordt bekend gemaakt op 20 januari 2022 tijdens FUTUR Live! via www.live.futur.nl. Welke finalist verdient volgens jou de titel? Stemmen voor de publieksprijs doe je hier: Jonge Ambtenaar van het Jaar 2022!

Thema's

Thema's