Armoede een steeds groter probleem binnen gemeenten

Thema's

Thema's

Armoede een steeds groter probleem binnen gemeenten

Eerder ervaarden in Nederland jaarlijks bijna 1 miljoen mensen armoede. Dit aantal stijgt nu. Gemeenten voelen hierdoor een hogere druk. Met onze expertise helpen we jouw gemeente dit groeiende probleem aan te pakken. Lees hier hoe.

Steeds meer armoede in Nederland

In Nederland ervaren jaarlijks bijna 1 miljoen mensen armoede. Dat is in het afgelopen jaar alleen maar gestegen. Wat begon bij de COVID-19-pandemie verslechterde dit jaar nog meer door de hoge inflatie en de te hoge stroom- en gasrekeningen. Veel gezinnen kunnen niet meer rondkomen. Hierdoor ontstaan er achterstanden en kloppen steeds meer inwoners bij de gemeente aan voor schuldhulpverlening. Dit zorg voor meer druk op de gemeenten in deze roerige tijden. Toch is het belangrijk om hier aandacht voor te hebben. Door inwoners te ondersteunen met schuldhulpverlening krijgen zij sneller hun financiën op orde en komen zij eerder aan een baan. Om de juiste hulp te kunnen bieden, is een goed armoede- en schuldenbeleid nodig. Dit vraagt om de juiste kennis.

Armoede op beleidsniveau 

Bij Bestuursacademie Nederland bieden we verschillende opleidingen en trainingen aan om de juiste kennis te bemachtigen en de armoede aan te kunnen pakken binnen jouw gemeente. Een voorbeeld hiervan is onze Masterclass Armoedebeleid en Schuldhulpverlening. Hierin ontdek je hoe je tot een succesvol en toekomstbestendig beleidsplan komt waarmee je cliënten helpt om financieel weer gezond te worden. Je verdiept je in de onderliggende oorzaken van armoede en schulden en de consequenties van armoede voor verschillende leefgebieden. Ook leer je welke strategische beleidskeuzes je kunt maken om armoede en schulden in jouw gemeente aan te pakken. 

Tijdens de Masterclass Armoedebeleid en Schuldhulpverlening richten we ons op de actualiteit en de praktijk. Wat speelt er op dit moment? Hoe kan ik de schuldhulpverlening binnen mijn gemeente het beste aanpakken? Na onze Masterclass kun je deze vragen met gemak beantwoorden en praktijkgericht aan het werk gaan. Kijk ook naar ons volledig aanbod in Werk en Inkomen en naar MBO Medewerker Schuldhulpverlener of HBO Schuldhulpverlening.

Wil je één van onze opleidingen helemaal aangepast hebben op jouw afdeling? Dan kunnen we samen kijken naar een incompany- en maatwerktraject. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 – 7 604 860 en per mail via incompany@bestuursacademie.nl

Thema's

Thema's