Trainingsprogramma Beleid

Effectief beleid maken en implementeren

1e startmoment

26-10-2021

Niveau

Training

Duur

9 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Hoe maak en schrijf je beleid? Hoe vertaal je je vakkennis in beleidsprocessen? Hoe zorg je ervoor dat je beleid succesvol geïmplementeerd wordt? En hoe verlies je de politiek-bestuurlijke omgeving niet uit het oog? In dit trainingsprogramma werk je aan het versterken van je kennis en vaardigheden op het gebied van beleid. Je leert om op een gestructureerde manier beleid te maken en in te voeren. Ook leer je je politiek-bestuurlijke gevoeligheid te vergroten. Om dit te bereiken oefen je onder begeleiding van ervaren trainers veel met praktijkopdrachten. Zo ben je straks in staat om van je beleid een succes te maken.

Jouw resultaat

Na afloop van het programma beschik je over een grondig inzicht in het beleidsproces en kun je helder en effectief beleid schrijven. Je hebt inzicht in de structuur van verschillende soorten beleidsstukken en je kunt werken met een gefaseerd implementatieplan. Ook ontwikkel je de belangrijkste vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te adviseren. Daarbij heb je oog voor de politiek-bestuurlijke omgeving en weet je hoe je daarmee moet omgaan.

Doelgroep

Je bent beleidsmedewerker, -voorbereider, manager of stafmedewerker en je wilt effectief beleid maken, implementeren en dit verwoorden in heldere voorstellen en adviezen.

Aanpak

De trainingsdagen zijn zeer interactief en gericht op je persoonlijke ontwikkeling. Daarom start de training met een online intake, waarin je je leerwensen en ontwikkeldoelen aangeeft. De trainers nemen dit mee bij de voorbereiding van het programma en geven je hier gericht feedback op. Tijdens het trainingsprogramma houd je zelf je ontwikkelstappen bij en stippel je aan de hand daarvan een actieplan uit. Dat is de basis om de resultaten direct toe te passen in je werk.

Het trainingsprogramma is opgebouwd uit 3 trainingen. In de training Beleid Maken en Beleid Schrijven verdiep je je in het beleidsproces en leer je heldere en aantrekkelijke nota's te schrijven.

In de module Effectief adviseren in de publieke sector ga je direct vanuit de theorie aan de slag met je eigen praktijksituatie. Zo krijg je inzicht in het adviesproces en de verschillende rollen en oefen je meteen met je rol als adviseur. Duidelijk communiceren is hierbij erg belangrijk. Daarnaast speelt beïnvloeden een grote rol. Dit staat dan ook centraal in de oefeningen tijdens het programma.

Tijdens de training Beleidsrealisatie leer je hoe je de stap van beleidsdoelstellingen naar de daadwerkelijke uitvoering zet. Je ontdekt hoe je het realisatieproces creatief kunt sturen en je leert een implementatieplan samen te stellen.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Trainingsprogramma Beleid

Effectief beleid maken en implementeren

1e startmoment

26-10-2021

Niveau

Training

Duur

9 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.