BRP Wet- en Regelgeving

Het belang van een goede persoonsinformatievoorziening

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heeft u in uw functie te maken met de Basisregistratie Personen (BRP)? Dan bent u zich ervan bewust dat een goede persoonsinformatievoorziening voor de overheid heel belangrijk is. De BRP fungeert voor de gehele overheid immers als basisadministratie. Juist daarom heeft Bestuursacademie Nederland deze training ontwikkeld. Deze voorziet u van alle vereiste kennis over de BRP. U leert hoe u de verbanden legt tussen de wet- en regelgeving BRP en hoe dit toegepast moet worden in de praktijk. Aan bod komen ook de werking van het berichtenverkeer. Daarnaast wordt ingegaan op de actualiteit. Er is veel wet- en regelgeving in dit kader waarmee u als BRP-medewerker rekening moet houden. Na deze training bent u daar helemaal mee vertrouwd.

Uw resultaat

Na afloop van deze training weet u de verbanden te leggen tussen de wet- en regelgeving BRP en weet u hoe dit toegepast moet worden in de praktijk. Ook weet u hoe u moet omgaan met brondocumenten.

Doelgroep

U bent werkzaam op een afdeling Burgerzaken of Publiekszaken en wilt weten hoe de wetten en regels rond de BRP in elkaar steken. Ook wilt u weten welke relaties deze met elkaar hebben.

Aanpak

Met interactieve werkvormen gaat u onder begeleiding van een ervaren trainer aan de slag met de wet- en regelgeving rond de BRP. Theorie en praktijk worden afgewisseld. De kennis en vaardigheden die u ontwikkelt, kunt u direct toepassen binnen uw werksituatie.

Incompany

Uiteraard kunt u deze training ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘BRP Wet- en Regelgeving’ van Bestuursacademie Nederland.

Programma

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

Wet basisregistratie personen

 • Doel en verantwoordelijkheden
 • Wet BRP
 • Rechten en plichten
 • Besluit BRP
 • Regeling BRP
 • Systematiek en gegevensverstrekking

Samenhang met andere relevante wet- en regelgeving

HUP en logisch ontwerp

 • Brondocumenten
 • Gegevenswoordenboek
 • Berichtenverkeer

BRP-publicaties

Actualiteiten/jurisprudentie

Ontwikkelingen modernisering van de basisregistratie

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 2 dagen.

 • 28 oktober en 11 november 2019
 • 14 en 28 januari 2020
 • 16 en 30 maart 2020
 • 9 en 23 juni 2020

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 949,-
Trainingsmateriaal: € 50,-
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

BRP Wet- en Regelgeving

Het belang van een goede persoonsinformatievoorziening

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.