Publiekszaken in de Praktijk

Onderdeel van de Basisopleiding Publiekszaken (BOPZ)

Bent u het visitekaartje van de gemeente en het eerste aanspreekpunt voor de burger?
(Vak)opleiding
2 Maanden Dag 8 Regio's
Download brochureKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Bij de afdeling Publiekszaken adviseert, begeleidt en ondersteunt u klanten. Klanten kunnen bij u terecht voor informatie over producten, wetten, regelingen en procedures. Waar nodig bent u in staat klanten te verwijzen naar andere dienstverlenende instanties en voorzieningen. Maar waar start u en hoe kunt u zich professionaliseren in uw werkzaamheden? Dat komt u te weten in deze praktische opleiding.

Doelgroep

U bent werkzaam op een afdeling Klant Contact Centrum (KCC), Burger- of Publiekszaken binnen een gemeente. U wilt graag de essentiële kennis opdoen om uw functie effectief te kunnen uitvoeren.

Vooropleiding

U bent werkzaam op een afdeling Burgerzaken, Publiekszaken of Klant Contact Centrum (KCC) voor minimaal 2 dagen per week (dit kan ook via stage of op oproep- of uitzendbasis). Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau.

Doel en opzet

Na afloop van deze opleiding kunt u antwoord geven op de vragen ‘Wat?’ (welke taak heeft de gemeente), ‘Wie?’ (wie is bevoegd tot het uitvoeren van de taak) en ‘Hoe?’ (welke procedure moet daarvoor worden gevolgd). U kunt de geleerde kennis direct toepassen aan de publieksbalie of bijvoorbeeld in het callcenter. Deze opleiding is onderdeel van de Basisopleiding Publiekszaken (BOPZ).

Voorbereiding en studiebelasting

Afhankelijk van uw vooropleiding en werkervaring moet u rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 6-8 uur per dagbijeenkomst.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie vindt u in onze online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medestudenten en docent.

Studieprogramma

Programma

In deze opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Dienstverlening als vak
  • Medewerker Publiekszaken als spin in het web
  • Ontwikkelingen in dienstverlening zoals digitalisering en social media
  • Belang van privacy en fraudealertheid
  • Werken in het juridisch kader: Algemene wet bestuursrecht (Awb)

Diploma

De opleiding wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Als u deze met goed gevolg afrondt, ontvangt u het diploma ‘Publiekszaken in de Praktijk’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 2 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. Deze dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij Bestuursacademie Nederland kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

Bestuursacademie Nederland is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Donderdag Amsterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Donderdag Eindhoven

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Donderdag Rotterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Donderdag Utrecht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Donderdag Zwolle

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Donderdag Arnhem

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Donderdag Den Haag

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Donderdag Groningen
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld € 35,-
Cursusgeld € 799,-
Studiemateriaal € 50,-
Examenkosten € 195,-
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.242,50

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Cursusgeld: € 799,-
Studiemateriaal: € 50,-
Examenkosten: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.