Versterk jezelf gratis met een training of opleiding.

Versterk jezelf gratis met een training of opleiding.

Ben je werkzoekend of wil je jezelf omscholen? Maak je jezelf zorgen over je baan, bijvoorbeeld vanwege de coronacrisis? Dan is het goed te weten dat je vanaf dit najaar gebruik kunt maken van de regeling ‘NL leert door’. Door deze subsidieregeling van de overheid kun je namelijk gratis een training of opleiding volgen!

Kies uit drie gratis varianten

Binnen de regeling ‘NL leert door’ kun je bij ons kiezen uit 3 gratis mogelijkheden: 
 

A: Een zesmaands abonnement op online trainingen

Met dit abonnement heb je 6 maanden lang gratis en onbeperkt keuze uit honderden online trainingen op heel veel verschillende gebieden. Het zijn trainingen waarmee je in 10 minuten per dag belangrijke vaardigheden ontwikkelt. We bieden ze aan in samenwerking met onze partner Online Academy. Deze online opleider heeft in 2020 de Learning Award gewonnen als meest innovatieve opleider.
 

B: Een (online) training om je basisvaardigheden te ontwikkelen of je vakvaardigheden te verbeteren

Hierbij kun je kiezen uit een breed pakket van trainingen waarmee je kosteloos in korte tijd je kennis en vaardigheden kunt ontwikkelen, zodat je ‘fit’ bent voor de arbeidsmarkt. Dat kan gaan om een vakspecifieke training, maar ook een training waarmee je jezelf digitaal sterker maakt, zoals Excel, Office 365 of Power BI.  
 

C: Trainingen of opleidingen op middelbaar of hoger niveau met een erkend diploma

In deze variant maak je gratis gebruik van verschillende korte modules als eerste stap richting een MBO-, HBO- of branchediploma. Ook kun je kiezen voor EVC, waarbij je je ervaring vastlegt in een erkend certificaat. Elk onderdeel dat je volgt, rond je af met een diploma. Dit is waardevol voor je CV en helpt je in je bestaande baan of bij het vinden van een nieuwe baan.
 

Voor wie is ‘NL leert door’ bedoeld?

De regeling is bedoeld voor iedereen tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd, die scholing wil volgen en ‘een relatie heeft tot de arbeidsmarkt’. Dat laatste betekent:

  • in loondienst,
  • flexwerker,
  • zelfstandig ondernemer (bijvoorbeeld ZZP’er),
  • of werkzoekend.

Je kunt dus niet van deze regeling gebruik maken als je voltijds studeert. 
 

Mis het niet; ontvang op tijd meer informatie

Wanneer de regeling precies van start gaat is nog niet met zekerheid te zeggen. De verwachting is dat dit binnen nu en enkele maanden zal zijn. Wil je in aanmerking komen voor het kosteloos volgen van een opleiding of training, laat dan je gegevens bij ons achter. Wij sturen je een mail, zodra we van de overheid groen licht krijgen. Dan heb je voldoende tijd om te kiezen welke variant het beste bij jou past. Onze opleidingsadviseurs kunnen je daar uiteraard bij helpen.

Ja, houd me op de hoogte

Waarom ‘NL leert door’?

De overheid vindt het belangrijk dat iedereen in Nederland zich blijft ontwikkelen met kennis, vaardigheden en ervaring. Zo blijf je wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar. In je huidige baan, of elders. De coronacrisis heeft dit belang alleen nog maar groter gemaakt. De werkloosheid loopt op en daar moeten we iets aan doen. Bij- en omscholing is belangrijker dan ooit. Kijk alleen al naar sectoren zoals de reisbranche, horeca en toerisme en de evenementensector, waar langere tijd minder inkomsten en dus ook minder banen zullen zijn. Terwijl in andere sectoren juist een tekort aan mensen is, denk aan de zorg, het onderwijs en IT-bedrijven. De subsidieregeling ‘NL leert door’, waarbij mensen kosteloos een training of opleiding kunnen volgen, is een van de maatregelen die de overheid heeft genomen om mensen te stimuleren en te helpen zich te blijven ontwikkelen. 
 

Algemene voorwaarden

Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.