Whitepaper Beinvloeden

Whitepaper Beinvloeden

Inspiratie

Inspiratie

Leren beïnvloeden met succes?

Om iets voor elkaar te krijgen in de samenleving, heb je de samenleving nodig. Je moet de partijen die belang hebben bij jouw besluit dus gericht beïnvloeden. Maar hoe doe je dat? Je leest het in onze gratis whitepaper Beïnvloeden. Vraag hem hieronder aan!

Whitepaper Aanvragen

Ooit besliste de overheid wat goed was voor de samenleving. En de samenleving luisterde daar braaf naar. Die tijd ligt achter ons. Mensen willen tegenwoordig meedenken, eigen initiatieven nemen en mee besluiten.
 
Maar soms moet je als overheid beslissingen nemen waar niet iedereen zich in kan vinden. Omdat de belangen van de samenleving zwaarder wegen dan de belangen van het individu.
 
Hoe zorg je ervoor dat partijen die het niet met je eens zijn zich wel begrepen en gehoord voelen? Door de interactie aan te gaan. En interactie = beïnvloeden. In onze whitepaper ontdek je hoe je dit aanpakt.
 

Ingrediënten van een effectieve beïnvloedingsstrategie

Voor een effectieve beïnvloedingsstrategie zijn er 2 dingen nodig:

  • Een goed zicht op wat je zelf wil bereiken. Stel jezelf de vraag: “Hoe kan ik bereiken dat…”
  • Een goed zicht op de context van de ander. Hoe staat je gesprekspartner tegenover de door jou gewenste richting? En hoe wil deze het liefst benaderd worden? 

Met behulp van de stakeholdersbox van Block kun je de context van de ander in kaart brengen. In onze whitepaper lees je alles over dit handige model.
 

Bereik je doel met de juiste beïnvloedingsvaardigheid

Als je jouw doel helder voor ogen hebt, is het tijd om te bepalen welke beïnvloedingsvaardigheid je het beste kunt inzetten.

Jan Bijker onderscheidt in zijn boek Tien beïnvloedingsvaardigheden 4 categorieën:

  • De kracht van het willen: aansporend
  • De kracht van het denken: overtuigend
  • De kracht van het voelen: onderzoekend
  • De kracht van het geloven: inspirerend 

In onze whitepaper lichten we elke categorie uitgebreid toe en geven we concrete voorbeelden om je op weg te helpen.

Whitepaper Aanvragen