Twee winnaars JAvhJ 2018

Thema's

Thema's

Twee winnaars JAvhJ 2018

De verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2018 leverde donderdag 18 januari in Poppodium Annabel in Rotterdam twee winnaars op. Van de vier finalisten won Dwight van van de Vijver de publieksprijs en werd Jelle van Haaster tot winnaar uitgeroepen door de vakjury.
 
Zijn bijzondere talent, skills, creativiteit en het feit dat hij niet bang is om te falen maar hier juist van wil leren, spraken de jury aan. Bovendien gaf de juryvoorzitter Simone Roos in haar toelichting aan geraakt te zijn door Jelles betrokkenheid.
 
De jury benadrukte dat het niet makkelijk was om een winnaar te kiezen omdat alle vier de kandidaten in aanmerking kwamen voor de titel, maar dat er maar één kan winnen. De jury werd gevormd door Simone Roos (directeur-generaal Overheidszaken bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), Pieter Jeroense (plaatsvervangend algemeen directeur van de Vereniging Nederlandse Gemeenten), Dennis Wiersma (lid van de Tweede Kamerfractie namens de VVD), Robert Beelen (opleidingsmanager bij de Bestuursacademie Nederland) en Marjolein Geurts (bestuurslid FUTUR Jonge Ambtenaren Netwerk en strategisch adviseur bij het RIVM).
 
Tijdens verkiezingsavond konden de finalisten Shirley, Dwight, Wouter en Jelle nog flink aan de bak. Zo moesten ze ieder reageren op een dilemma. Om dat een beetje lastig te maken, ging het dan wel om een dilemma op het werkterrein van een van de andere kandidaten. Verder kregen ze nog pittige vragen voorgelegd door de presentator en moesten ze de jury nog overtuigen in een presentatie van één minuut. Alle vier de kandidaten maakten indruk met hun creatieve blik en manier van denken en kregen het boek ‘Let’s Innovate’. 

Jelle van Haaster ontving van de vakjury de wisseltrofee Jonge Ambtenaar van het Jaar. Aan de publieksprijs is een opleidingscheque van € 5.000,- verbonden. Deze ontving Dwight uit handen van financieel directeur Steven Steenbergen van de Bestuursacademie Nederland. 

Thema's

Thema's