De FUTURPROOF overheidsorganisatie van 2021

Thema's

Thema's

De FUTURPROOF overheidsorganisatie van 2021

Nu de Jonge Ambtenaar van het Jaar verkiezing van start is, is FUTUR ook begonnen aan de zoektocht naar de trotste FUTURPROOF overheidsorganisatie van 2021. Maar wat kenmerkt de potentiële winnaar en hoe ziet de nominatieperiode eruit?
 

De trotste FUTURPROOF overheidsorganisatie

De FUTURPROOF award gaat dit keer naar een overheidsorganisatie die het trots zijn toejuicht en aanjaagt. Onder haar medewerkers, maar ook buiten de organisatie. Een organisatie die inzet voor het creëren van een trots collectief gevoel en hiervoor tot spannende en interessante oplossingen durft te komen. Hiermee draagt de organisatie een steentje bij aan het positief in het licht zetten van het vak van de ambtenaar. FUTUR vindt namelijk dat het ambtenaarschap vaak nog onderbelicht is, terwijl we er eigenlijk heel trots op mogen zijn. Bovendien associëren we trots met werkgeluk en werkgeluk heeft het een positief effect op het functioneren van ambtenaren. Dat draagt bij aan een goede dienstverlening aan burgers. 
 

Het profiel van de trotste organisatie

De FUTURPROOF award 2021 gaat naar een overheidsorganisatie die voldoet aan de volgende 4 kerncompetenties: 

  • Streeft naar verjonging en werkgeluk in de organisatie
  • Is trots op zichzelf, haar medewerkers en het ambtenaarschap en laat dit ook duidelijk zien
  • Maakt maatschappelijke impact 
  • Zet in op samenwerking binnen en buiten de organisatie

De nominatieperiode

Werk je bij een organisatie waar je trots of bent? Of ken je een organisatie die trots mag zijn? Dan kun je deze organisatie nomineren tot 20 september 2020 via https://futur.nl/futurproof. Je wordt gevraagd om kort uit te leggen waarom de door jou gekozen organisatie FUTURPROOF is. Na jouw nominatie krijgt de organisatie zelf de kans om toe te lichten hoe zij voldoet aan de 4 bovenstaande kerncompetenties. Op basis hiervan worden alle inzendingen beoordeeld en worden er 10 organisaties geselecteerd. Deze organisaties krijgen een opdracht waarmee ze zichzelf kunnen bewijzen. Na deze ronde worden er 3 finalisten gekozen, waarvan de winnaar bekend wordt gemaakt tijdens het verkiezingsfeest op 21 januari 2021.
 

Over FUTUR en de FUTURPROOF overheidsorganisatie van het jaar 

Stichting FUTUR is een landelijk netwerk voor jonge ambtenaren dat opgericht is om kennis, ervaring en ideeën met elkaar te delen. FUTUR probeert de meerwaarde van jonge ambtenaren onder de aandacht te brengen, omdat zij met hun energie en vernieuwende ideeën in de publieke sector heel belangrijk zijn voor de toekomst van Nederland. Hiervoor organiseert de stichting jaarlijks niet alleen de Jonge Ambtenaar van het Jaar verkiezing, maar reikt zij ook de FUTURPROOF award uit aan de overheidsorganisatie die vooroploopt met verjonging en toekomstgericht is.

Thema's

Thema's