De beste wensen voor een gezond en energiek 2021!

Thema's

Thema's

De beste wensen voor een gezond en energiek 2021!

En hopelijk tot ziens bij Bestuursacademie Nederland. 

Februari 2020: De stikstofcrisis, Omgevingswet en energietransitie. Dé hot topics van dat moment. En toen brak ineens de coronacrisis uit in ons land. Met alle gevolgen van dien. 

Het coronavirus heeft niet alleen grote impact gehad op de dienstverlening en prioriteiten, maar ook op het financiële plaatje van gemeenten. Door de grote tekorten in de jeugdzorg was het al bijna niet mogelijk om de begroting rond te krijgen en dan komen de gevolgen van het virus extra hard binnen. En straks, als het vaccin er is en Nederland langzaamaan weer op gang komt, proberen gemeenten terug te keren naar de ‘oude situatie’. Het gemeentehuis kan weer volledig open en burgers kunnen weer persoonlijk te woord gestaan worden. Maar met de terugkeer naar die oude situatie verdwijnen de financiële uitdagingen voor gemeenten niet. Nee, ze worden alleen maar groter. Ook komen de thema’s die deels op de achtergrond geraakt zijn (de stikstofcrisis, Omgevingswet en energietransitie) nog harder terug.
 

Vol energie het nieuwe jaar in

Hopelijk geeft deze transitie naar de oude situatie je de nieuwe energie die noodzakelijk is om invulling te blijven geven aan jouw belangrijke werk bij de (lokale) overheid en de uitdagingen die je daarin tegenkomt. Probeer een deel van deze energie te gebruiken om te (blijven) werken aan je eigen ontwikkeling. Dat kan door een opleiding of training, maar ook door kennis uit te wisselen met collega’s en samen te werken aan nieuwe projecten en uitdagingen. Je zult zien dat dit je ook weer nieuwe energie oplevert. En duurzamere energie dan dat bestaat niet!

Ik wil je in deze decembermaand hartelijk danken voor al je belangrijke werk in het afgelopen jaar als professional bij de overheid. Ik wens je veel gezondheid en nieuwe energie toe om in 2021 weer samen met je collega’s verder te bouwen aan het openbaar bestuur in Nederland. 
 

Tijd voor afscheid

Dit is mijn laatste bericht als directeur van Bestuursacademie Nederland. De afgelopen vier jaar heb ik leiding mogen geven aan dit geweldige opleidingsinstituut. In deze periode heb ik samen met een groep professionals de organisatie verder op de kaart gezet, de kwaliteit van dienstverlening verbeterd en het opleidingsportfolio uitgebreid met nieuwe, waardevolle vakopleidingen en trainingen, maar ook met erkende HBO Bachelor- en Masteropleidingen. 

Mijn carrière zet ik voort bij Opleiding.nl. Hier ga ik míj́n nieuwe energie inzetten om nog meer Nederlanders te faciliteren in het vinden van een passende opleiding, waarmee zij zichzelf verder kunnen professionaliseren en invulling kunnen geven aan een leven lang ontwikkelen. 

Iedereen bedankt voor de fijne samenwerking en het ga jullie goed! 


Steven Steenbergen
Directeur Bestuursacademie Nederland

Thema's

Thema's