Bekendmaking winnares FUTUR Jonge Ambtenaar van het Jaar 2020

Thema's

Thema's

Bekendmaking winnares FUTUR Jonge Ambtenaar van het Jaar 2020

Op 23 januari was het dan zover. De finale van de FUTUR Jonge Ambtenaar van het Jaar 2020-verkiezing. Yasmin Brewster (voormalig penitentiaire inrichting ‘de LiK’ in Utrecht) ging samen met Nissrin Skhissi (ministerie van Defensie) en Rachelle Dohmen (gemeente Sittard-Geleen) de strijd aan om de titel ‘de stoutste ambtenaar van het jaar’
 

De finale

Tijdens de finale betraden de drie finalisten het podium om een reeks bekwaamheidsproeven uit te voeren. Geheel gekleed in gevangenistenues was het aan hen om het publiek en de jury te overtuigen van hun competenties als #StouteLefhebbers. Daarbij moesten de finalisten aantonen over een goede dosis lef te beschikken en te durven experimenteren, uiteraard binnen de kaders van de overheidsorganen waarin ze werkzaam zijn. Maar dat niet alleen: daarnaast werden de kandidaten beoordeeld op hun wil en kracht om zich kwetsbaar op te stellen. Zo werden zij onder andere uitgedaagd te reageren op actuele vraagstukken in het publieke domein en om openhartige verhalen te delen.
 

Een unaniem besluit 

De jury van de FUTUR Jonge Ambtenaar van het Jaar 2020-verkiezing bestond uit Patrick van den Brink (directeur-bestuurder Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid), Steven Steenbergen (directeur Bestuursacademie Nederland), Karin Sleeking (directrice A&O fonds gemeenten), Marc Allessie (interim-directeur Ambtenaar en Organisatie Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en Tim Smit (voorzitter FUTUR). De jury stond voor een lastige keuze, maar kwam tot een unaniem besluit: Yasmin Brewster kwam als winnares uit de bus en mocht de opleidingscheque van € 5.000,- van Bestuursacademie Nederland in ontvangst nemen. Yasmin werd door de jury onder andere geprezen om haar authenticiteit, daadkracht en haar inspirerende manier om het beste uit zichzelf en anderen te halen.

Namens Bestuursacademie Nederland feliciteren wij Yasmin dan ook met deze welverdiende titel. Daarnaast wensen wij haar veel succes toe in haar opleiding en verdere carrière als young professional.

Thema's

Thema's